TV-Nyt

TV 2 Charlie fylder 15 år – Nu Danmarks fjerdestørste kanal

TV 2 CHARLIE er ikke en kanal, som generelt får store overskrifter i landets aviser – men CHARLIE er langt fra nogen lille tv-kanal i Danmark. I de senere år har kanalen typisk været landets femte mest sete kanal, og når kanalen kommer bredest ud – eksempelvis med dansk fiktion – kan CHARLIE hente seertal på en halv million på lineært tv og kan dermed måle sig med hovedkanalerne TV 2 og DR1.

Og TV 2 CHARLIE er ikke færdig med at imponere. Med en seerandel på 5,0 procent i årets tre første kvartaler er kanalen nu Danmarks fjerdestørste kanal – og på vej mod sit stærkeste år nogensinde.

– Over årene er CHARLIE blevet en af de klarest definerede og bedst brandede tv-kanaler herhjemme. TV 2 CHARLIE i fantastisk god form, og det er en meget stor bedrift af en ikke-landsdækkende kanal at arbejde sig frem til at være Danmarks fjerdestørste af slagsen, siger TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det gode selskab
Hun finder forklaringen på CHARLIE-fremgangen i det ”vanvittigt gode selskab”, som kendetegner kanalen.

– Du tænder på en måde for varmen, når du tænder for CHARLIE, og dette behov for underholdning og afslapning findes i alle aldre. Vi oplever alle ønsket om et pusterum og en konfliktfri zone, siger Lotte Lindegaard, der ser flere forskellige forklaringer på CHARLIEs fremgang.

– CHARLIE har med stor succes skabt sit eget fiktionsunivers – senest to sæsoner af ’Sygeplejeskolen’ og serien ’Mercur’ med høje seertal på lineært tv og imponerende brugertal på TV 2 PLAY. CHARLIE er også kendt for sine markante værter og underholdningsprogrammer med eksempelvis Michael Meyerheim, Jarl Friis-Mikkelsen og Hans Pilgaard samt stærke internationale krimiserier, bl.a. ’Barnaby’, siger Lotte Lindegaard.

En del af YouSee’s grundpakke fra 2020
I forbindelse med et nyt strategisk partnerskab mellem YouSee og TV 2 bliver CHARLIE fra 1. januar 2020 en del af YouSee’s grundpakke, og dermed får endnu flere danskere adgang til kanalens tilbud.

– Den nye aftale med YouSee giver flere muligheder for TV 2 CHARLIE, og vi går rigtigt gode år i møde. To af verdens stærkeste underholdningsformater – ’Lykkehjulet’ og ’Hvem vil være millionær?’ – indtager CHARLIE-fladen i de kommende måneder. I 2020 er CHARLIE klar med sin første danske krimiserie ’Dan Sommerdahl’ med Peter Mygind i hovedrollen, ligesom vi allerede har bestilt nye sæsoner af ’Sygeplejeskolen’, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 CHARLIE har gennem de seneste år fornyet en række af kanalens programmer og har igangsat produktionen af danske fiktionsserier. Fornyelsen har tiltrukket nye seere og har styrket kanalens seerandel blandt alle danskere. I de seneste fem år har gennemsnitsalderen for TV 2 CHARLIE-seerne været stort set uændret, mens gennemsnitsalderen generelt er vokset betydeligt for det øvrige tv-marked.

Fakta: De ti mest sete kanaler i 2019
(seerandel i procent i 1.-3. kvartal)

TV 2 24,9 procent
DR1 24,1 procent
TV 2 NEWS 5,2 procent
TV 2 CHARLIE 5,0 procent
DR2 4,5 procent
TV3 4,3 procent
Kanal 5 3,3 procent
TV3+ 3,2 procent
DRK 2,9 procent
TV 2 SPORT 2,3 procent

(Kilde: Seer-Undersøgelsen i Danmark)

 

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button