TV-Nyt

Troels Kløvedal på TV 2 Fri

Mit Danmark TV 2 FriEfter 35 år på de syv verdenshave er Nordkaperen vendt hjem til de danske farvande, og sejlene er sat i en ny programserie, “Mit Danmark”, som har premiere på TV 2 Fri mandag 21. oktober kl. 20.40. Her følger vi Troels Kløvedal og hans besætning rundt i landet fra Lemvig til Langelinie, hvor Troels vil vise det Danmark, han elsker så højt, og møde danskere med spændende historier og noget på hjerte.

– “Mit Danmark” er en meget personlig rejse med Troels Kløvedal og Nordkaperen, hvor Troels viser os fædrelandet fra nogle helt nye sider. Via sit sømandskab har han oplevet Danmark, som kun de færreste har, og alle kan glæde sig til blandt andet at opleve den danske natur, når den tager sig allersmukkest ud. Det er en programserie for alle dem, der interesserer sig for Danmark, og så håber jeg, at serien samtidig vil inspirere folket til selv at tage ud og gå på eventyr i dejlige Danmark, siger TV 2 Fri-redaktør Mads Volck.

Sommertogt til Mariager fjord
Inden Troels og hans besætning kan sætte sejl i de danske farvande, skal Nordkaperen først bringes hjem fra troperne, og for at komme uden om pirateriet i Det Indiske Ocean får Troels sit smukke sejlskib bragt hjem i bunden af et af verdens største containerskibe. Vel ankommet til Danmark begynder Troels sit togt til den billedskønne Mariager fjord, hvor han både får historien om et spændende, bevaringsværdigt skibsprojekt og om Mariager kirke, inden sejlene igen sættes i Kattegat for at gå til Limfjorden.

Ikke en mand, der keder sig
Troels Kløvedal har aldrig ligget på den lade side. Han har skrevet 17 bøger, avisartikler, essays, digte og sange, som han har modtaget både fag- og skønlitterære priser for.  Han har produceret, fortalt og tilrettelagt cirka 35 tv-film og en enkelt spillefilm. I 2010 producerede og fortalte han den danske flådes historie op til Flådens 500 års jubilæum. Programserien “Mit Danmark” til TV 2 Fri er kronen på Kløvedals mange værker. Der er premiere mandag 21. oktober kl. 20.40.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button