Kabel-TVParabol-TV

Træt af udbydernes EPG – importér en alternativ på Enigma Linux TV bokse

Det er ofte tv-udbydernes Elektroniske Programguide er mangelfuld, forkert eller måske helt mangler. En af fordelene ved Linux Enigma software baserede bokse, som Dreambox og VU+, er, at det er muligt at importere en alternativ EPG via nettet.

I denne artikel kigger vi lidt nærmere på emnet, og ser også på, hvordan du kan konfigurere til at hente EPG ind.

Slå tv-udbyder EPG fra

Såfremt du ønsker at køre med EPG import, så kan det anbefales at slå hentning af udbyder EPG fra. Det gør du via menuen. Hvor du gør det, kan variere lidt afhængigt af, hvilket image du anvender på din boks.

I vores tilfælde er det under VTI Setup EPG

EPG EIT Disable

Her sættes Use EIT EPG til nej.

Rytec EPG

Rytec navnet er nærmest synonym med EPG import på Enigma. Det er os bekendt en belgier, der står bag, og her kan man via nettet dagligt hente opdateret programoversigt for et væld af kanaler, herunder de danske.

EPGImport er et populært plugin, der blandt andet er tilgængeligt på VTI software images til Vu+ bokse. Det er umiddelbart enkelt at komme i gang med.

Går man ind i plugin’et, så kommer følgende skærmmenu frem

EPG Import configuration

Her kan man sætte op, hvornår EPG skal importeres med mere. Inden man importerer første gang, skal man dog trykke den blå knap og vælge Sources (kilder).

EPG Import sources

Her er det oplagte valg Rytec Denmark XMLTV. Den indeholder EPG info for de danske tv-kanaler på satellit og delvist også på kabel-tv. Når vi skriver delvist i forhold til kabel-tv, så er det fordi kanalerne kobles sammen med EPG data, via kanalens service reference identifikation.

På kabel-tv kan frekvenserne, hvor kanalerne ligger, variere lokalt afhængigt af kabel-tv udbyder, således kan man ikke sige, at f.eks. DR1 har en fælles Service reference ID for alle, ligesom det er tilfældet på satellit.

Det er der dog en manuel løsning på, som vi kigger nærmere på lige om lidt.

Modtager man f.eks. sine kanaler fra 1 vest via Canal Digital abonnement, så burde du nu kunne importere EPG’en via et tryk på de gule knap. Boksen går nu i gang med at importere og når den er færdig, kan du tjekke om EPG data’en er der for dine kanaler. På plugin’ets hovedside er der som vi nævnte i starten mulighed for at automatisere importen, f.eks. kl. 9 hver morgen.

Manglende EPG import på kabel-tv?

Har man kabel-tv og kommer der ikke rigtig nogen data ind via en import af Rytec Denmark XMLTV, så kan du gøre et af følgende.

  1. Lave din egen import kanalliste
  2. Sende din kanalliste til udvikleren og få dem tilføjet på den måde (mindst komplekst for dig selv)

Vi gennemgår begge dele herunder.

Sådan laver du din egen import kanalliste

Her følger en længere gennemgang, som kræver lidt arbejde, og at du er fortrolig med computere, ftp osv.

Rytec har en standard import kildeliste med navnet: rytec.sources.xml. Den kan du finde på din boks via FTP, typisk via stien /etc/epgimport.

Åben denne i en texteditor og led efter linjen

<channel name="rytec.channels-denmark.xml.gz">

Herunder står der en række tilgængelige webadresser. Kopier én af disse ind i din webbrowser og download filen. Filen er pakket som en gzip fil, så du skal have et program til at pakke det ud med. Det kunne være 7Zip

Efter udpakning kan du åbne filen i en texteditor f.eks. Notepad++

Filen indeholder en lang liste med EPG kanal referencer for satellit og kabel-tv. Nederst i filen er der et par sektioner til kabel-tv i forhold til Stofa og YouSee, som du fint kan redigere i.

Rytec channels liste

Som du kan se, så består listen af rækker med channel id efterfulgt af en tal/bogstavsrække. Sidstnævnte er kanalens service reference, altså de frekvensdata, EPG data skal tilknyttes.

For at finde netop dine service reference data, kan du i computerprogrammet DreamboxEdit finde disse.

Dobbeltklikker du på en kanal i DreamboxEdit, så kommer der et detajlevindue op, der blandt andet har Service Reference data:

DreamboxEdit Service Reference

Kopier nu denne værdi ind i text filen i stedet for den eksisterende værdi ud for den pågældende kanal.

I vores tilfælde med DR1 som på billedet ovenfor, så ændres således i tekstfilen fra

Rytec channels edit

til

Rytec channels edit done

Husk at der altid skal være et : efter det sidste 0 i referencen.

Nu har vi lavet en tilknytning af netop vores DR1 til EPG import data.

Dette gøres så tilsvarende for alle de øvrige kanaler, du ønsker at få EPG importeret for. Måske er det en god idé at starte med et par kanaler og tjekke at det virker, inden du bruger tid på at skrive alle ind.

Du kan godt slette ikke relevante hele linjer med kanaler i filen, men det behøves dog ikke.

Når du er færdig, så gem filen under et nyt navn. Det kunne være my.channels.xml. Upload denne til din boks. I vores tilfælde har vi valgt at oprette en EPG mappe i stien /media/hdd/epg

Her uploader vi filen til.

Nu mangler vi bare en ting, nemlig at lave vores egen source fil, så vi kan kalde vores egen EPG kanalliste i stedet for den der er som standard.

I filen vi startede med at download, altså Rytec sources, så finder du et stykke nede følgende linje:

<source type="gen_xmltv" channels="rytec.channels-denmark.xml.gz">

Herunder er der en række links, der viser, hvor EPG info hentes fra på nettet. Disse skal vi bruge i vores egen source fil som laves som følger:

I en texteditor (Notepadd++) oprettes et nyt XML dokument med følgende tekst:

<?xml version="1.0" encoding="latin-1"?>
<sources>


<source type="gen_xmltv" channels="/media/hdd/epg/my.channels.xml">
    <description>My XMLTV</description>
	<url>http://url1/rytecxmltvnordic.gz</url>	
	<url>http://url2/epg_data/rytecxmltvnordic.gz</url>
	<url>http://url3/rytecxmltvnordic.gz</url>
	<url>http://url4/feeds_extras/epg_data/rytecxmltvnordic.gz</url>
	<url>http://url5/rytec/rytecxmltvnordic.gz</url>
</source>

</sources>

I vores tilfælde er stien under channels /media/hdd/epg/my.channels.xml men det kan være noget andet for dig, såfremt du har navngivet anderledes.

url1, url2 linjerne osv. ændres til de konkrete, du kan finde i rytec.sources.xml under afsnittet for rytec.channels-denmark.xml.gz

Gem denne fil under et navn som eksempelvis: my.sources.xml og upload den til din boks i mappen etc/epgimport.

Gå tilbage på boksen ind under EPGImport plugin og tryk blå knap for sources. Vælg nu din egen source fra nederst på listen My XMLTV, eller hvad nu har kaldt den i filen under description.

Lav en manuel import, så skulle dine EPG data for dine kabel-tv kanaler gerne blive importeret.

Sådan anmoder du om at få dine kabel-tv kanaler tilføjet til Rytec EPG

Hent din kanalliste ned med eksempelvis DreamboxEdit på din computer og zip mappen med kanal/frekvensdata. Gå så ind på forum’et her

https://forums.openpli.org/forum/52-en-rytec-xmltv-and-epg-support/

Her kan du lave et indlæg og spørge til om dine data kan tilføjes til Rytec EPG. Konkret vil udvikleren så tage dine kanal reference fra din zip fil og tilføje disse, så der fremovermatches EPG/kanal for disse ved import.

Fordelen ved denne måde er udover du slipper for at lave din egen liste, at andre med samme kabel-tv data som du, så også kan få glæde af automatiseret import.

Læs evt FAQ om Rytec her

I samme kategori

Back to top button