TV-Nyt

Tour de France på TV 2

Når sommerens Tour de France løber over skærmen på TV 2, tv2.dk og TV 2 Play, bliver dækningen og studieprogrammerne i høj grad præget af, at det i 2013 er løb nummer 100, som køres på de franske landeveje. Der vil være masser af historiske klip, etaper og stillbilleder, og danske og udenlandske Tour de France-personligheder vil fortælle deres del af den fælles Tour-historie.

– Overskriften for os er altid, at ’løbet er stjernen’, og arrangørerne af Tour de France har skabt en fantastisk rute, som både kan løfte årets Tour til nye højder og tegne spændende linjer tilbage i historien, siger TV 2s Tour de France-redaktør, souschef John Jäger, TV 2|SPORTEN, og fortsætter:

– At Alpe d’Huez skal bestiges to gange på samme etape, er godt og sjovt fundet på, og det er en af vores muligheder for at bringe mange og store historiske øjeblikke ind i årets Tour-dækning. Alle TV 2s seere skal i år have så meget som muligt af det historiske vingesus fra 100 udgaver af Tour de France.

Foruden Tour-historie i studieprogrammerne – både fra store Tour-personligheder og fra TV 2-eksperterne Henrik Jul Hansen og Jørgen Leth, som er blandt dem, der kender Tour de France allerbedst – byder TV 2 på gensyn med nogle af seernes favorit-etaper fra klokken 12.15 på de fleste af Tourens dage. Via afstemning på tv2.dk vælger seerne netop deres ønske-etaper.

tour de france holdet tv 2 2013
TV 2s fem kommentatorer og reportere i Frankrig (fra venstre): Claus Elming, Dennis Ritter, Jørgen Leth, Stèphanie Surrugue og Rolf Sørensen.
(Foto: Per Arnesen / TV 2)

TV 2 stiller i superstærk opstilling med Dennis Ritter, Jørgen Leth og Rolf Sørensen på kommentatorpladserne, mens Claus Elming bliver reporter i Frankrig, efter at han er vendt tilbage til TV 2 og bl.a. skal løse opgaver for TV 2|SPORTEN.

Som noget nyt er journalist, cykelekspert og tv-vært Stèphanie Surrugue – der har dækket Touren i mange år som skrivende journalist og er datter af en fransk cykelrytter – med i Frankrig for at dække Tour de France.

I studiet i Odense sidder vært Thomas Kristensen og cykelekspert Henrik Jul Hansen, og de får hver dag i Tour-perioden 29. juni – 21. juli besøg af kendte cykelryttere og eksperter.

På jubilæums-tour rundt i Danmark
I samarbejde med kommercielle partnere tager TV 2 ligeledes på jubilæums-tour rundt i Danmark og besøger syv byer, der hver holder tre dages cykelfest, bl.a. med et børnecykelløb, Tour de France på storskærm, ”det mobile cykelværksted” og gode råd til cykelentusiasterne.

I år kommer TV 2 også endnu tættere på rytternes og sportsdirektørernes vurderinger og holdninger ved at følge Tour-hovedpersonerne tæt på de sociale medier. Det sker med hjælp fra Kim Plesner, der har en fortid hos Team CSC og nu er tilknyttet cykelsitet veloropa.dk.

– Kim Plesner er vant til at følge holdene, rytterne og direktørerne på bl.a. Facebook og Twitter, og han har enorm indsigt i cykelsporten. Han kan supplere både vores eksperter og livedækningen på tv2.dk med nyheder fra de sociale medier, når nyhederne opstår. Vi prøvede modellen under Giro d’Italia og har arbejdet videre med den for at skabe endnu mere nerve og puls i cykeldækningen, siger John Jäger.

I forbindelse med årets Tour de France arrangerer TV 2 rundvisning og besøg i Tour-studiet i Odense, og TV 2 udgiver sammen med BT et Tour de France-magasin på 180 sider med fokus på dette års Tour de France og med en række historiske tilbageblik.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button