TV-NytBranche-Nyt

Tour de France i digital vækst hos TV 2

Tour de France TV Guide 2013Tour de France er lyden af sommer. Og nu kan denne lyd – i kraft af TV 2s store digitale dækning på tour.tv2.dk, apps, webtv og TV 2 PLAY – høres og fornemmes endnu flere steder end tidligere og på endnu flere TV 2-platforme. Det viser en opgørelse over danskernes interesse for Tour de France efter de første 12 etaper.

På tv er seerinteressen nøjagtigt lige så høj som i 2014. Hver dansker har foreløbig brugt lidt over tre timer på at følge Tour de France-programmerne på TV 2 og DR – ligesom det var tilfældet på samme tidspunkt af Touren i 2014 og 2013. Heraf ligger knap 90 procent af tidsforbruget på TV 2s kanaler.

Etape-transmissionerne på TV 2 har i år samme seertal som i 2014 og lidt højere tal end i 2013. Sharen på 2015-etaperne er lidt højere end i de to foregående år, og også seertallene til Tour de France-studieprogrammerne kl. cirka 17.30 og kl. 18.30 er vokset. Disse transmissioner og studieudsendelser har flere seere – over 250.000 seere i snit og op imod en halv million seere i slutningen af etaperne – end superligafodbold, håndboldligakampe og langt de fleste Champions League-kampe i fodbold.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Samtidig er brugen af TV 2s digitale Tour-tilbud vokset yderligere, og disse tal glæder TV 2s Tour de France-redaktør, John Jäger.

– Seersuccesen og den digitale succes er skabt på solide TV 2-dyder. Vi har en vidende og saglig kommentator i Dennis Ritter. Vi har en lige så kompetent og kyndig studievært i Thomas Kristensen. Og så har vi nogle aktuelle gæster og relevante eksperter, som har forstand på, hvad de taler om. Og man kan mærke, at de – og alle andre i den store produktion – elsker at dække Tour de France. Jeg tror på, at man kan mærke den passion ude i stuerne, siger John Jäger og fortsætter:

– Vi bruger ikke store og vilde armbevægelser og ”buzzwords” om alt det fancy ved vores dækning. Vi følger stille og roligt med danskerne. Vi er dér, hvor de er. Engang skrev danskerne fysiske breve til Tour de France-redaktionen, og de blev læst op og besvaret i studiet. Senere var det mails, som kommentatorerne svarede på. Og nu er det via de digitale og sociale medier, at vi henter danskernes mening, spørgsmål og fotos ind i tv.

Digital vækst
Væksten i brugen af TV 2s digitale Tour-tilbud kan beskrives på flere måder. F.eks. er antallet af besøg påtour.tv2.dk vokset med knap 15 procent i år i forhold til det i forvejen meget høje niveau i 2014. Antallet af startede Tour de France-streams på TV 2 PLAY er firedoblet i forhold til sidste år!

Også på webtv er væksten enorm. Allerede på Tourens tiende dag i 2015 havde TV 2 overgået det samlede antal webtv-visninger under hele Tour de France 2014.

– Vi har for mange år siden valgt at gøre Tour de France til det sted, hvor vi er legesyge, og hvor vi tør begå fejl i forsøget at på at blive bedre hele tiden. I år har vi for eksempel kastet ekstra kærlighed på blandt andet Snapchat, hvor vores reporter Rasmus Staghøj har givet brugerne en ekstra indsigt i kulisserne i Touren, og i går lod vi den danske rytter Michael Valgren overtage TV 2 SPORTs Snapchat en dag – med stor succes for både ham og brugerne. På den måde afsøger vi hele tiden nye grænser i Tour de France-dækningen, og vi gør det hele tiden med den drivkraft, at Tour de France skal være danskernes – ikke bare TV 2s – cykelløb, siger John Jäger.

TV 2 på Tour i det danske sommerland
Igen i år holder TV 2 folkefester i det danske sommerland med TV 2 på Tour. I ti danske byer byder TV 2 og en række samarbejdspartnere på cykelløb, storskærm og andre former for fællesskab for hele familien – og det kan følges i daglige tv-programmer på TV 2. Læs mere om TV 2 på Tour her.

– I TV 2 på Tour involverer vi i helt bogstavelig forstand danskerne. Vi tager endda derhen, hvor de er i titusindvis – i sommerlandet. Vi er i ti danske byer, hvor børn, unge og voksne fra hele landet er sammen om at cykle, se cykelløb eller bare være sammen om storskærmen. Vi er dér, hvor danskerne er – og det er TV 2, når vi er allerbedst. Derfor er Tour de France blevet lyden af sommer i Danmark, siger John Jäger.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button