TV-Nyt

Tour de France 2014 på DR

tour de franceAllerede en uge før det sidste slutfløjt i VM har lydt, kan seerne fra lørdag den 5. juli glæde sig til det næste store sportsfix: ‘AftenTour 2014’ på DR1 sender hver aften klokken 21.00 og byder på tre ugers Tour de France med landeveje, bjergetaper, asfalt og cykelolie i det franske landskab.

I år kan man se frem til fyldige resuméer af dagens etape og reaktioner fra de danske deltagere og udenlandske stjerner. Søren Reedtz er vært og følger hele karavanen fra by til by, hvor han og resten af DR Sportens tourhold slår studie op på et nyt sted hver aften. Her interviewer han alt fra sportsdirektører, ryttere, holdejere, kokke, mekanikere til internationale stjerner, som giver deres udlægning af udfordringerne i cykelløbet.

Britiske bakker, belgiske brosten, bjerge og boulevarder
Det har længe været kendt, at Tour de France begynder i den nordengelske by Leeds den 5. juli, hvorefter løbet fortsætter i Yorkshire-egnen dagen efter. Det er første gang, at Tour de France rejser så langt nord på, hvor de efter tredje etape flyver til Frankrig.
Men det er også værd at bemærke, at rytterne skal udfordres af brostenene, som vi kender fra klassikeren Paris-Roubaix. På 5. etape kører de fra Ypres til Arenberg Porte du Hainaut og passerer ca. 15 kilometer med brosten fordelt over ni stykker. Der var senest brosten på Tour-programmet i 2010. Det blev skæbnesvangert for Fränk Schleck, som styrtede og udgik.
Fem af etaperne slutter på en bjergtop, hvor favoritterne skal udfordre hinanden på La Planche des Belles Filles, Chamrousse, Risoul, St Lary Soulan og Hautacam, som er fjerdesidste målby. Rytterne skal kun ud på én enkeltstart – på næstsidste etape. Den er flad, men til gengæld 54 kilometer lang fra Bergerac til Perigueux. I alt skal rytterne ud på 3656 kilometer.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button