Tour de France 2012 på TV 2

| onsdag 20. jun, 2012 14:29 | opdateret 21. jun, 2012 kl. 14:39 | 2 Kommentarer

Tour de France på TV 2Ni flade etaper, fire kuperede, to enkeltstarter, en prolog og fem bjergetaper. 3.497 km fyldt med drama, overraskelser, angreb, nedture, fantastiske scenarier og store, uforglemmelige øjeblikke. Det er Tour de France på TV 2 fra lørdag 30. juni til søndag 22. juli – med en ny ankermand.

I Tour de France-studiet på Kvægtorvet i Odense er Christian Høgh Andersen nemlig vært. Normalt er han vært på SportsNYHEDERNE, men han har også haft et par vikartjanser i Tour-studiet, så han kender resten af TV 2s stærke hold. I studiet sidder cykeleksperten Henrik Jul Hansen og analyser hvert et tråd, og i Frankrig er kommentatortrioen Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth klar til at guide seerne sikkert igennem alle etaperne.

Åbent Tour de France
De mange trofaste Tour de France-seere kan glæde sig til spænding allerede fra prologen i belgiske Liège. For spørger man TV 2s cykelekspert Rolf Sørensen er der lagt op til et meget, meget åbent Tour de France, hvor alle kilometer skal udnyttes.

Rolf Sørensen mener, at ruten på papiret er til fordel for tempospecialisterne, men det er netop det, der kan gøre løbet interessant.

– De 100 km enkeltstart lægger et stort pres på bjergspecialisterne, og derfor er de simpelthen tvunget til at angribe på alle bjergetaper – og formentlig tidligere, end vi er vant til at se, siger Rolf Sørensen, der deler den generelle opfattelse af, at Cadel Evans og Bradley Wiggins er de store favoritter, men de får hård konkurrence af en italiener:

– Jeg tror rigtig meget på Vincenzo Nibali. Han kørte en flot Tour i 2009, og han er en hård nyser. Han kan køre enkeltstart, og han vandt Vueltaen i 2010 i svært terræn, så han kan efter min vurdering vinde Tour de France i år, hvis han kører klogt.

Tour de France på alle TV 2 platforme
Touren på TV 2 er meget mere end Tour de France-studiet og de direkte etapetransmissioner. Allerede nu kan man gå ind og sætte sit managerhold påhttps://manager.tv2.dk/ , og på TV 2s Tour-site, tour.tv2.dk, kan man få alle de seneste nyheder og live-opdateringer fra etaperne, ligesom man kan se en masse videoklip, studere etaperne og læse om de deltagende hold.

Mange af de samme ting kan man få på TV 2s Tour de France-app til iPhone og iPad, men her kan man også høre direkte Tour-radio med Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth. Tour-radioen er lydsporet fra TV 2, således at danskere på stranden, på arbejde eller på farten kan høre, hvordan etapen udvikler sig på deres smartphone, hvis de ikke er i nærheden af et fjernsyn.

Med TV 2 Play kan Touren selvfølgelig også ses på computer, mobil og tablet, og TV 2 Play viser samtlige etaper og studieudsendelser.

Overfor DIGITALT.TV oplyser TV 2 i øvrigt, at både studieudsendelser og etaper udsendes i HD.

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (2)

  1. mich siger:

    Tv2 nævner slet ikke om de sender det i HD, hvis de gjorde, havde det jo være smart at reklamere for det 🙂

Skriv et svar