TV-Nyt

EN-TO-TRE-NU – ny dansk fim på TV 2 sætter Knæk Cancer ugen i gang

En To Tre TV 2Knæk Cancer-ugen på TV 2 indledes søndag med dansk premierefilm med fokus på kræft.

Det er filmen ’EN-TO-TRE-NU!’, der premierer søndag 23. oktober klokken 21.00. Filmen er så ny, at den havde biografpremiere i april 2016, så det er usædvanligt hurtigt, at tv-seerne får glæde af det bevægende drama om ung kærlighed og kræftsygdom med en række af dansk films skuespiltalenter.

Hovedrollerne som Jeppe og Cecilie spilles af Nikolaj Groth og Clara Rosager. I filmen drømmer 17-årige Jeppe om at blive basketball-spiller i USA, men han får andet at tænke på, da han forelsker sig i gymnasiets nye pige, den smukke og mystiske Cecilie. Han inviterer hende i biografen, og inden længe er de to kærester. Men deres kærlighed er på lånt tid, for Cecilie har kræft. De beslutter derfor at leve livet fuldt ud, mens tid er.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Blandt filmens øvrige medvirkende ses Lukas Løkken, Laura Bach, Jens Jørgen Spottag, Claus Flygare og Susanne Storm.

Der var blandede anmeldelser til filmen, men hos Soundvenue var der ikke tvivl – her kaldte anmelderen ’EN-TO-TRE-NU!’ for ”en triumf for dansk ungdomsfilm, intet mindre” og fortsatte:

”Instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg har oversat Jesper Wung-Sungs stærke bestseller til en både vigtig og overraskende vægtig film med et charmerende velspillende par i centrum af fortællingen om teenagerne Cecilie og Jeppe, hvis spirende kærlighed udfordres af livets barske skyggesider. (…)

’EN-TO-TRE-NU!’ er imidlertid meget mere end en teen-tåreperser, og filmens velbalancerede skildring af Cecilie og Jeppes brutale dannelsesrejse fra sorgløse gymnasieelever til alvorstunge unge voksne formidles både troværdigt og værdigt i lyset af det alvorlige emne. Dertil fortjener instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg ros for de velkoreograferede basketkampe, hvis lækre flow og klipning imiterer amerikanernes evne til at iscenesætte fængende sportsevents på film.”

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button