Streamingnyt

Maskineriet – Viaplay annoncerer ny originalserie

Viaplay har annonceret en ny svensk-norsk action thriller serie med den engelske titel The Machinery. Serien er på 8 afsnit og har den norske skuespiller Kristoffer Joner (‘The Revenant’) i hovedrollen.

Serien er sat til at få premiere engang i 2020.

Olle (Kristoffer Joner) er en almindelig familiemand, som vågner op på bilfærgen mellem Sandefjord og Strømstad efter en våd konference. Han husker intet, men ved hans side ligger en pose med kontanter, en pistol og en elefanthue. Det er op til Olle at finde du af, hvad der er sket, inden det er for sent.

Dette er udgangspunktet for Viaplays nye dramasatsning, Maskineriet, en actionfyldt thriller på otte afsnit, som udspiller sig på grænsen mellem Norge og Sverige.

International anerkendt
Hovedrolleindehaveren, Kristoffer Joner, har haft stor succes de senere år med blandt andet filmene Mission Impossible Fallout (Tom Cruise) og The Revenant (Leonardo DiCaprio). I Maskineriet spiller han en desperat familiefar, som må overbevise både politiet og sin egen familie om sin uskyld.

“Jeg har takket ja til rollen, fordi det er noget helt nyt, som jeg ikke har set før. Det er noget, jeg selv ville se på tv,’’ siger Kristoffer Joner.

Han tror, at Maskineriet vil ramme et bredt publikum.

Maskineriet er en gave til dem, som kan lide ægte action, men den er ikke for sarte sjæle,’’ advarer han.

At spille rollen som ‘’Olle’’ er, ifølge Joner, enhver skuespillers våde drøm.

“Lad mig sige det således… En mand – en dødbringende hemmelighed. Hvad mere kan man ønske sig som skuespiller?’’

Instruktør Richard Holm har store planer med den nye Viaplay Original-serie, som, udover en række norske navne, også har nogle af Sveriges mest anerkendte skuespillere på rollelisten.

Som inspiration nævner han blandt andet Jason Bourne og den norske successerie Nobel.

Maskineriet er en actionserie, som får seerne helt ud på kanten af sofaen. Det vil føles som om, du selv spiller hovedrollen,’’ fortæller Richard Holm.

Han påpeger endvidere, at serien ikke har en klassisk ‘god mod ond’-handling.

“Det, som adskiller Maskineriet fra andre serier, er den realistiske tone. Der vil ikke være helte eller skurke, som man er vant til. Intet er sort eller hvidt. Det drejer sig om almindelige mennesker, der udsættes for et enormt pres, og som befinder sig i farlige situationer, hvor alt står på spil.”

Anagram Sverige producerer Maskineriet i samarbejde med Film i Väst og Helsinki Filmi. Projektet har modtaget udviklingsstøtte fra Lindholmen Science Park, Film i Skåne, SFI og Creative Europe MEDIA. Seriens hovedforfattere er norske Kjersti Ugelstad og Svenske Niclas Ekström.

Maskineriet er en Viaplay Original på otte episoder, produceret af Anagram for Viaplay. På rollelisten finder vi norske navne som Kristoffer Joner, Julia Schacht, Bjørn Sundquist, Rune Temte og Anderz Eide.

Maskineriet har premiere på Viaplay i hele Norden i 2020

I samme kategori

Back to top button