TV-Nyt

The Cave – Dansk Oscar-nomineret dokumentar

Se den på National Geographic 9. maj

Den prisbelønnede dokumentarfilm THE CAVE får dansk tv-premiere på National Geographic den 9. maj 21.00. Den danske dokumentarfilm om det underjordiske hospital i Syrien var tidligere på året nomineret til en Oscar i kategorien Bedste dokumentarfilm.

Den gribende, danskproducerede dokumentarfilm THE CAVE havde i år æren af at være nomineret til en Oscar for Bedste dokumentarfilm. Herhjemme nød Feras Fayyads film stor ros af de danske anmeldere og vandt desuden en pris for Årets dokumentarfilm til stående bifald ved Robert Prisen i år.

Filmen modtog den prestigefyldte People’s Choice Award ved Toronto International Film Festival i 2019, og både Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og Filmland på P1 kvitterede med 5 stjerner.

”Hos National Geographic er vi utroligt stolte af at have været med på rejsen med THE CAVE. Som Oscar-nomineringen også indikerer, er THE CAVE en ekstraordinær film, der ikke alene giver et unikt indblik i krigen i Syrien, men også er filmkunst på absolut højeste plan. Derfor glæder vi os utroligt meget til nu at kunne dele denne kæmpemæssige oplevelse med danskerne i forbindelse med filmens tv-premiere,” udtaler National Geographics skandinaviske kanalchef, Per Apelqvist.

Handlingen

For de civile, som er fanget i den belejrede bydel Al-Ghouta, er det muligt at finde håb og sikkerhed i det underjordiske hospital, kaldet The Cave. Her arbejder den ledende børnelæge Dr. Amani Ballour og hendes kolleger Samaher og Dr. Alaa, som alle har sikret sig retten til at arbejde på lige vilkår med deres mandelige kolleger, hvilket ville være helt utænkeligt i den syrisk herskende patriarkalske kultur over jorden. Vi følger kvinderne, når de kæmper med daglige bombardementer, konstant i underskud af forsyninger og med en overhængende trussel af kemiske angreb – således maler filmen et portræt af mod, modstandskraft og ikke mindst af kvindelig solidaritet.

THE CAVE er produceret i Danmark af Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Films i samarbejde med National Geographic.

Kilde: National Geographic presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button