HTPC

Terratec S7

terratecs7Jeg har tidligere testet Terratec H7 her på DIGITALT.TV. I samme produktserie er også DVB-S2 modellen Terratec S7. Jeg har testet denne USB satellit-tuner boks, der har mulighed for at isætte et Common Access Module (CAM) ,så der kan modtages betalings-tv fra f.eks. Canal Digital. Læs testen og find ud af om Terratec S7’s muligheder og begrænsinger.

Terratec H7 er venligst stillet tilrådighed af Terratec

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning

Ligesom Terratec H7, så kommer Terratec S7 pakket i den lidt eksklusiv udseende sølv metaldåse.

I dåsen finder du selve Terratec S7 USB boksen, en cd-rom, strømadapter, et USB kabel, manual og Quick start guide, samt en fjernbetjening og batterier hertil.

Installation

Installationen sker via den medfølgende CD-Rom. Drivere og det medfølgende program Terratec Home Cinema, er dog ikke nødvendigvis af nyeste version. Derfor kan det betale sig at hente driver og software på Terratec’s hjemmeside. På Windows 7 installeres driveren, og først når der bedes om det, sættes USB stikket fra Terratec S7 boksen i computeren.  Herefter registreres der ny hardware og installationen færdiggøres. Der er tale om BDA driver, der også virker i Windows Mediacenter, men mere om det senere.

Terratec Home Cinema

Medfølgende er Terratec Home Cinema programmet til PC. Det er med dette program, du kan se tv, optage osv. Dette er det naturlige valg i første omgang i hvert fald, så du kan tjekke at din Terratec S7 virker korrekt.

Man kan vælge enten at enten søge kodede, ukodede kanaler eller efter alle. Og man kan vælge at afsøge hele frekvensbåndet, kun dele af det, eller en enkelt frekvens. Visse kanaler manglede imidlertid efter en scanning af 1 grad vest, og det krævede en manuel scanning på frekvenserne, for at få dem ind. DiSeqC 1.0 med op til 4 positioner understøttes.

Under stations er det muligt at lave 4 favoritlister under de fire farver rød, grøn, gul og blå på fjernbetjeningen. Der er indbygget tekst-tv, der er hurtigt med sidehukommelse. Der er i indstillingerne mulighed for at aktivere dekodning af flere end ‘en kanal. I praksis kunne jeg se én kanal og optage en anden samtidigt, dog med lidt hakken i optagelsen, når jeg skiftede kanal. Så det kan nok ikke anbefales. Eftersom produktet her kun er med en enkelt tuner, så skal begge kanaler sende på samme frekevens, for at det overhovedet kan lade sig gøre.

Et program der følger med Terratec Home Cinema er Terratec Cut!. Det er et enkelt lille program, hvor du kan klippe reklamerne ud af en optagelse. Programmet er nemt at bruge, men kan desværre ikke benyttes med MPEG-4 HDTV optagelser.

Generelt er den medfølgende Terratec software et brugbart program, men med problemer i forhold til undertekster. Der kan på visse kanaler blive vist forkerte undertekster eller slet ingen. Det lader til, at det er kanaler, der sender med tekst-tv undertekster, der volder problemer. Det er et problem, der har været i årevis i Terratec Home Cinema, så mulige alternativer er nok attraktivt for de fleste.

Har du Mac så medfølger programmet eyeTV lite fra Elgato til at se og optage tv. Den medfølgende version kan dog ikke håndtere HDTV og Dolby Digital lyd. Det kræver at du opgraderer til EyeTV full udgaven.

Terratec S7 fjernbetjening

Via den medfølgende, ganske fornuftige, fjernbetjening kan de væsentlige funktioner styres i programmet. Desuden kan fjernbetjeningen også betjene andre programmer end kun Terratec’s eget. Fjernbetjeningen kan også benyttes med PC programmet EventGhost, så du kan benytte det den vej uden om Terratec’s egen remote opsætning.

Terratec S7 DVBViewer

Terratec H7 understøttes i DVBViewer. Generelt virker DVBViewer hurtigere i betjeningen og kanalskifte end Terratec Home Cinema. Frem for alt langt er DVBViewer langt bedre til det med undertekster.

Terratec Windows 7 Media Center

Naturligvis skal Terratec S7 også testes med Windows Media Center 7. Terratec S7 bliver genkendt af Windows Media Center 7 uden problemer. Windows Media Center benytter desværre en old gammel kanalliste, så man selv skal til at søge en masse kanaler ind. Det er jo selvfølgelig Microsofts skyld, og ikke noget der er specifikt for Terratec.

Kodede kanaler skal aktiveres i kanallisten i Windows Media Center, men de virker fint. Dog er HD kanalerne lidt kræsne, med versionen af Conax cam’et man bruger. Det nyeste Strong Canal Digital conax cam virker dog ganske stabilt. Også underteksterne virker bedre i Media Center 7 end i det medfølgende Home Cinema program.

Terratec MediaPortal

Installationen forløb ganske enkelt. MediaPortal fandt kanalerne den skulle ved scanning af 1 grad vest.

Cam delen skal aktiveres manuelt via opsætningen i MediaPortal, men så virker også denne del.

Konklusion

Terratec S7 er et fint bud på en USB satellittuner boks. Den er oplagt til brug med en bærbar, en HTPC uden plads til intern tuner. Boksen kommer fint pakket og med software, der dog desværre ikke er uden fejl. Mange vil imidlertid sikkert vælge enten Windows Mediecenter, DVBViewer eller MediaPortal software i stedet under alle omstændigheder.

Der ser ud til at være fin driver support fra Terratec og generelt fungerede modtagelsen fint i Windows Mediacenter, også med HDTV med det rette cam.

DIGITALT.TV takker Terratec for lån af produktet.

>> Sammenlign priser på Terratec S7

I samme kategori

Back to top button