Branche-Nyt

TDC vokser inden for tv og home entertainment

TDC_logoTv og home entertainment bliver et stadig vigtigere forretningsområde for TDC Group, landets største teleselskab. Selskabet fik sidste år 76.000 nye privatkunder på tv og bredbånd i Skandinavien – heraf 45.000 på hjemmemarkedet.

Det voksende antal kunder understøtter selskabets ambition om at være Skandinaviens førende udbyder af kommunikationsløsninger og home entertainment. Med købet af det norske kabel-tv-selskab Get vokser betydningen af den indholdsbaserede forretning, og TDC Group forventer at op mod en fjerdedel af omsætningen i 2015 vil komme fra tv, film og andre digitale underholdningstjenester.

TDC Group har i dag offentliggjort sit regnskab for 2014, som viser et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA) på 9,8 mia. kr. ud af en omsætning på i alt 23,3 mia. kr.

“Vi er tilfredse med, at vi har nået vores finansielle mål for 2014. Det omfatter et højt cash flow, fortsat lavere driftsomkostninger og en væsentlig stigning i antallet af tv- og bredbåndskunder på det danske marked, siger adm. direktør, koncernchef Carsten Dilling, TDC Group.

Selskabets omsætning faldt 2,7 pct. i forhold til 2013, mens EBITDA er 1,8 pct. lavere end året før.

Carsten Dilling fremhæver fire væsentlige aktiviteter for TDC Group i 2014:

  • Købet af Get i Norge og ambitionen om at blive Skandinaviens førende udbyder af kommunikationsløsninger og home entertainment. TDC Group har nu næsten 40 pct. af det samlede tv-marked i Danmark og Norge
  • Den rekordhurtige udrulning af et landsdækkende 4G mobilnet i Danmark
  • Det strategiske samarbejde med fiberselskabet Trefor, som bestyrker TDC Groups position som landets største udbyder af fiberbaserede løsninger
  • Lanceringen af nye digitale tjenester og produkter som spiludbyderen bet25.dk og den nye Play app for TDCs og YouSees kunder, som siden oktober er blevet downloadet flere end 800.000 gange

TDC Group er imidlertid udfordret på flere område, specielt på mobilmarkedet. Det er et marked, der er karakteriseret ved en intensiv priskonkurrence, og TDC Group mistede i årets løb samlet 113.000 mobilkunder.

“Vores fokus på premium produkter på dette meget konkurrenceprægede marked resulterede i et tab privatkunder primært forårsaget af konkurrenternes gentagne prisreduktioner. På erhvervsmarkedet var vi ikke i stand til at flytte kundernes fokus fra udelukkende pris til kvalitet og integrerede løsninger, siger Carsten Dilling.

Han nævner også, at selskabets kundeservice-funktioner har været belastet af et ekstraordinært stort antal kundehenvendelser i løbet af året. Trods væsentligt flere ansatte og øget effektivitet i Channels oplevede kunderne lange ventetider.

Carsten Dilling siger, at TDC Groups strategi uændret vil være at levere sammenhængende løsninger til både privat- og erhvervsmarkedet.

“Vores strategiske fokus vil fortsat være sammenhængende løsninger i TDC+ programmet, hvor tre søjler skal sikre bedre kundetilfredshed, vækst og øget salg samt forsat optimering af vores processer,” siger han.

TDCs koncernchef advarer om, at både det offentliges og den privat sektors ensidige fokus på lave priser har nået et niveau, hvor det fører til indtjeningsfald og faldende investeringer blandt danske teleselskaber.

“Oven i det har vi udsigt til en sektorspecifik fusionskontrol, som vil hæmme en fortsat udvikling af den digitale infrastruktur. Vores meget kapitalintensive sektor har brug for en stabil og forudsigelig regulering og en offentlig sektor, som også har blik for kvalitet og innovation,” siger Carsten Dilling.

TDC Group er Skandinaviens førende udbyder af kommunikationsløsninger og home entertainment. Døgnet rundt sikrer koncernen millioner af skandinaviske husstande hurtig og let adgang til musik, tv og film på alle platforme, når som helst og hvor som helst. TDC Group ejer og driver fiber-, kobber-, coax- og mobilnet og er med sit pan-nordiske netværk den vigtigste udbyder af avancerede netværksløsninger til både store og små virksomheder.

I samme kategori

Back to top button