[responsive_menu_pro]

TDC tilbyder alligevel DR3 i HD kvalitet – opdateret

| fredag 01. feb, 2013 16:00 | opdateret 01. feb, 2013 kl. 16:12 | 7 Kommentarer

DR3DR HD er i dag blevet omdøbt til DR3, og navneskiftet tog TDC meget bogstaveligt, for de ville i første omgang ikke tilbyde DR3 i HD kvalitet igennem deres HomeTrio løsning. 

Som det fremgår af programoversigten på dr.dk, så er hovedparten af DR3’s programmer ellers i HD kvalitet.

Opdatering – TDC meddeler nu, at man alligevel planlægger at lancere DR3 i en HD udgave for Trio-kunder med HD-pakken i næste uge.

TDC HomeTrio bugner ikke af HD kanaler, og tilbyder heller ikke DR1 i HD kvalitet, ligesom det ellers er tilfældet for hovedparten af de største danske tv-leverandører. TDC angiver som årsag, at det koster en hel del at få lov til at sende DR1 i HD udgaven, og det derfor ikke er noget, der sker lige med det første.

Tjek vores HDTV kanal indeks for de største danske tv-udbydere her

TDC HomeTrio tilbyder med DR3 sammenlagt 17 HDTV kanaler som maks og er dermed blandt de udbydere med færrest HDTV kanaler. Kun Boxer TV har færre, men har jo også begrænset sendekapacitet at undskylde sig med.

 

Del på:

Tags: , ,

Gemt under:: Net-TV, HDTV

7
Kommentarer

Please Login to comment
4 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
evilguy

Det hører lige med til historien, at TDC IKKE er forpligtet til at sende DRs programmer i HD, da det er IP-TV. YouSee er derimod forpligtet til at sende DR3 i mindst samme tekniske kvalitet som DVB-T nettet.

martin

Hverken DR HD/DR3 eller DR Update/DR Ultra er must carry kabaler. YouSee er derfor ikke forpligtet til at distribuere kanalerne.

http://kum.dk/kulturpolitik/medier/tv/krav-om-fordeling-af-tv-kanaler-mv/

evilguy

Du har helt ret – jeg mente ellers at DR HD også var omfattet af “must carry”. Men så blev jeg så meget klogere. Men det rokker ikke ved, at TDC ikke behøves sende DRS must carry kanaler i HD pga. IP-TV formatet.

Preben Pedersen

Næ – ingen forpligtelser og must carry status på dem, men da der ikke gives rabat på medielicensen, når de ikke bliver fremført – så vil der nok komme et naturligt krav om, at de findes på kabeltv..

stefanmoller

En lille update fra TDC ang. DR1 og DR3 i HD: – Vi forventer at lancere DR3 i HD for Trio-kunder med HD-pakken i næste uge. – DR1 HD har nok lidt lange udsigter. Det er ikke et spørgsmål om kapacitet på platformen, men derimod at det koster en hel del at få lov til at sende DR1 i HD. For de samme midler kunne vi måske tilføje 2-3 andre HD-kanaler, som ikke “blot” er et spejl af en SD-kanal og det er noget vi stadig er i gang med at overveje. Og for at komme det åbenlyse spørgsmål i… Læs mere »

mich

Hmmmm

“For de samme midler kunne vi måske tilføje 2-3 andre HD-kanaler, som ikke “blot” er et spejl af en SD-kanal og det er noget vi stadig er i gang med at overveje.”

Størstedelen er da et spejl

mich

Og i løbet af kort tid, vil størstedelen af DR1 også være i HD