TDC tilbyder alligevel DR3 i HD kvalitet – opdateret

| fredag 01. feb, 2013 16:00 | opdateret 01. feb, 2013 kl. 16:12 | 7 Kommentarer

DR3DR HD er i dag blevet omdøbt til DR3, og navneskiftet tog TDC meget bogstaveligt, for de ville i første omgang ikke tilbyde DR3 i HD kvalitet igennem deres HomeTrio løsning. 

Som det fremgår af programoversigten på dr.dk, så er hovedparten af DR3’s programmer ellers i HD kvalitet.

Opdatering – TDC meddeler nu, at man alligevel planlægger at lancere DR3 i en HD udgave for Trio-kunder med HD-pakken i næste uge.

TDC HomeTrio bugner ikke af HD kanaler, og tilbyder heller ikke DR1 i HD kvalitet, ligesom det ellers er tilfældet for hovedparten af de største danske tv-leverandører. TDC angiver som årsag, at det koster en hel del at få lov til at sende DR1 i HD udgaven, og det derfor ikke er noget, der sker lige med det første.

Tjek vores HDTV kanal indeks for de største danske tv-udbydere her

TDC HomeTrio tilbyder med DR3 sammenlagt 17 HDTV kanaler som maks og er dermed blandt de udbydere med færrest HDTV kanaler. Kun Boxer TV har færre, men har jo også begrænset sendekapacitet at undskylde sig med.

 

Del på:

Tags: , ,

Gemt under:: Net-TV, HDTV

Kommentarer (7)

 1. evilguy siger:

  Det hører lige med til historien, at TDC IKKE er forpligtet til at sende DRs programmer i HD, da det er IP-TV. YouSee er derimod forpligtet til at sende DR3 i mindst samme tekniske kvalitet som DVB-T nettet.

 2. stefanmoller siger:

  En lille update fra TDC ang. DR1 og DR3 i HD:

  – Vi forventer at lancere DR3 i HD for Trio-kunder med HD-pakken i næste uge.
  – DR1 HD har nok lidt lange udsigter. Det er ikke et spørgsmål om kapacitet på platformen, men derimod at det koster en hel del at få lov til at sende DR1 i HD. For de samme midler kunne vi måske tilføje 2-3 andre HD-kanaler, som ikke “blot” er et spejl af en SD-kanal og det er noget vi stadig er i gang med at overveje.

  Og for at komme det åbenlyse spørgsmål i forkøbet er der åbenbart forskel på at få lov til at sende DR3 i både SD og HD og at gøre det samme med DR1 – så langt dykkede jeg ikke ned i det kontrakttekniske

  Jeg håber det fik opklaret hvor vi står i forhold til HD på de to kanaler og hvad der sker.

  God weekend!

  /Ulf

 3. mich siger:

  Hmmmm

  “For de samme midler kunne vi måske tilføje 2-3 andre HD-kanaler, som ikke “blot” er et spejl af en SD-kanal og det er noget vi stadig er i gang med at overveje.”

  Størstedelen er da et spejl

 4. mich siger:

  Og i løbet af kort tid, vil størstedelen af DR1 også være i HD

Skriv et svar