Branche-Nyt

TDC og MTG fusion blev ikke til noget – men startede det ikke noget alligevel?

Det var 1. februar 2018, at TDC og det daværende MTG (der senere blev delt op i blandt andet NENT Group) fremlagde planer om en fusion. Det skulle skabe den første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder i Europa og samle YouSee, Viasat, TV3, Viaplay og flere andre velkendte medievirksomheder i et selskab. Det blev som bekendt ikke til noget, men her godt 19 måneder senere, så er det alligevel som om, at planerne fra dengang har haft indflydelse på en del af det, der er sket siden da. Vi kigger i denne artikel nærmere på præcis dette.

Egen tv-kanal

TDC skabte efter fusionsplanerne blev skrottet selskabet Nuuday, der har underholdning som et omdrejningspunkt og tog det store skridt i at opbygge sin egen indholdsposition med lanceringen af tv- og streamingkanalen Xee. Kanalen Xee er kommet til i et samarbejde med Fox Networks som for sin del har et tæt samarbejde med NENT Group i forhold til blandt andet reklamesalg.

Delte Premier League rettigheder

NENT Group solgte i marts halvdelen af Premier League tv-rettighederne fra 2019/20 sæsonen til YouSee, og deres Xee tv-kanal. Samtidigt sikrede de sig, at de stod for produktionen af studieindhold. Med aftalen mistede Discovery Networks muligheden for at sende Premier League på deres kanaler og på deres streamingtjeneste Eurosport Player. Dermed blev Premier League i modsætning til tidligere eksklusivt på streaming hos Viaplay Total Reklame-link og dermed hos NENT Group.

YouSee’s Xee tv-kanal er med Premier League aftalen her i august også kommet ind hos NENT Group’s tv-distributionsforretning, Viasat.

Bundesliga følger trop

Efter Premier League aftalen, så har NENT Group nyligt valgt at dele ud af rettighederne til at vise lørdagskampe fra Bundesligaen på YouSee’s Xee tv-kanal. Igen et tegn på at de to parter taler en del sammen.

YouSee sender en væsentlig Nent Group konkurrent ud af tv-pakkerne

17. september har YouSee meldt ud, at man blandt andet tager TV3 Sport, TV3 Max og Viasat Ultra HD ind i mellempakken og Viasat filmkanaler i fuldpakken på bekostning af Discovery Networks kanaler fra 2020. Ifølge Discovery Networks danske direktør, så er den beslutning taget uden reelle forudgående forhandlinger og uden forhåndsorientering om udmeldingen.

En kanal som Paramount Network bliver i YouSee’s grundpakke, selv om den har væsentlige lavere seertal end Kanal 5, og grundpakken mister DR3, DR Ultra og DR K, eftersom disse lukker, så det er ikke af pladshensyn eller på grund af seertal, at Kanal 5 er ude i hvert fald.

I samme kategori

Back to top button