[responsive_menu_pro]

Discovery Networks overrasket over YouSee fravalg

| tirsdag 17. sep, 2019 21:02 | opdateret 19. sep, 2019 kl. 7:59 | 19 Kommentarer

Her på DIGITALT.TV blev vi overrasket over YouSee’s udmelding omkring ændringerne i tv-pakkerne fra 2020, hvor Discovery Networks tv-kanaler helt droppes som en del af det faste tv-pakker. Hos Discovery Networks, så man heller ikke YouSee’s udmelding komme.

Til mediet Mediawatch udtaler adm. direktør Christian Kemp at der ikke har været reelle forhandlinger mellem parterne forud for beslutningen, og Discovery har ifølge direktøren slet ikke været orienteret forud om Yousee’s udmelding.

YouSee’s beslutning vil ifølge direktøren betyde mindre valg og mindre dansk og internationalt indhold, som forbrugerne er glade for. Han fremhæver her særligt Superligaen, “Over Atlanten”, “The Wall”, herrelandsholdets kvalifikationskampe, Europa League, Politijagt, Discovery Channel og de Olympiske Lege.

YouSee håber på en Bland Selv aftale i forhold til Discovery Networks kanaler som Kanal 4, Kanal 5, 6eren. Det kommer ikke til at ske, lyder det fra Discovery Networks’ direktør, Christian Kemp.

Discovery Networks kan naturligvis satse på at deres streamingtjeneste Dplay kan samle nogle kunder op, men reklameindtægter er en vigtig del af Discovery Networks tv-kanal forretning, og der er ikke tvivl om at YouSee er en vigtig partner for at nå til flest mulige, i forhold til hvad der kan forlanges af betaling fra annoncører.

Kilde: Mediawatch

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: TV-Nyt

19
Kommentarer

Please Login to comment
3 Kommentar tråde
16 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Anders

YouSee brugte nærmest samme teknik tilbage med TV2 Film, hvor YouSee også gik ud i offentligheden for at sige at de fjernede TV2 Film grundet pris. Efterfølgende fik de så forhandlet sig til enighed.

C. Johansen

Det er ikke korrekt, at You-See og Tv2 nåede til enighed om distribution af Tv2 Film. Der skete derimod det, at Tv2 lukkede Tv2 Film – sandsynligvis fordi det netop var umuligt at få You-See til at fortsætte med at distribuere kanalen. I stedet startede Tv2 så Tv2 Sport, som det lykkedes at få You-See til at distribuere.

Anders

Så huskede jeg forkert, beklager.

Jeg har dog lige fundet nogle gamle artikler frem, og YouSee/TDC nægtede også at tage den daværende nye TV2 Sport ind i tv-pakkerne. Den kom først til YouSee efterfølgende.

C. Johansen

Situationen var den, at Tv2 ændrede Tv2 Film til Tv2 Sport, da man så forventede, at kanalen derefter ville kunne afsættes til You-See. Det skete ikke lige med det første, da You-See meddelte, at man havde sportskanaler nok. Dengang havde man også Canal 8 Sport. Men Tv2 købte en lang række rettigheder til fortrinsvis dansk sport, og så ændrede You-See ret hurtigt holdning og åbnede derefter op for Tv2 Sport.

Per M

TV2 og YouSee kom IKKE til enighed om TV2 Film, fordi at TV2 forlangte en alt for høj pris for den betalingskanal, der overhovedet ikke var svarende til det gamle indhold af film og TV2 var overhovedet ikke til at forhandle med om den alt for høje pris de forlangte.
YouSee droppede derfor TV2 Film den 1 Januar 2012.
Den kanal der erstattede TV2 Film dengang var TNT.

frankm

Det kan være en sniger. Yousee vil jo gerne væk fra ukodet fjernsyn (mere plads til internet)…

Per M

Næppe, for der forelægger indgåede lovligt forpligtigede kontrakter med en masse antenneforeninger og boligforeninger i hele landet, der går mange år ud i fremtiden om leveringen af de faste TV pakker Grund, Mellem og Fuldpakke. En af disse kontrakter er den som YouSee indgik med den antenneforening jeg hører under, som blev forlænget med 10 år i 2018. Husk at YouSee fik helt nye ejere for et par år siden og deres strategi som man fandt ud af, svarer ikke helt til den strategi som de gamle ejere havde. Det kan bla. også ses på at TV reklamerne for YouSee’s… Læs mere »

frankm

Det her kan sagtens ses som en øvelse, der (frivilligt) skal få flere over på de kodede kanaler – inden der sker ufrivilligt.

Man kan også lave faste pakker ud af de kodede kanaler. Så selv om de ukodede en dag slukkes, så kan de fortsætte med faste pakker – blot med et kort eller en boks.

Det er naturligvis kun spekulation, om det er sådan en øvelse. 🙂

frankm

Hvis aftalen handler om “clear tv”, kan de selvfølgelig ikke slukke hos jer – men så kan de måske slukke hos alle andre. 🙂

mich

Nu da Yousee :

1. Allerede har indgået aftaler med TV2 koncernen, TV3/Viasat koncernen og Cmore om pladser i grund- mellem- fuldpakken
2. medt den nye kanalpakke ud med virkning fra den 1. januar

Og Discovery :

1. har sagt, de kun vil levere, hvis kanalerne kommer i pakkerne, og ikke i bland selv

Så ligner det da enfastlåst problemstilling, som det er svært at komme ud af, og det kun kan ske, hvis Discovery ændrer holdning

frankm

Discovery-chefen kommer til at æde sine egne ord. Hvis ikke det sker inden det nye år, så sker det få måneder efter. 🙂

Anders

Discovery kan dog hente noget af det tabte ved at få kunderne over på dplay eller ved at kunderne skifter til f.eks. Boxer som med skiftet til DVB-T2 til april nok relancerer deres produkter og kanaludbud.
Svært at se hvordan YouSee skal holde på kunderne…

mich

Det kan man bare ikke sådan lige i ejendomme

Per M

Dplay kunne YouSee melde på banen til Discovery, at den kan blive tilføjet som app til deres forskellige bokse.
Ind til nu har man egentlig kun hørt om selv valg at TV kanalerne, så det kunne være at der var interesse fra kundernes side af med at få Dplay på deres boks.

Preben Pedersen

Har vi hørt om det tidligere, denne gang var det bare Yousee, som meldte det ud først, så de kan overholde deres aftaler med kunderne, i stedet for Discovery skulle bruge det i deres forhandlingstaktik https://digitalt.tv/canal-digital-og-discovery-er-blevet-enige/
Dengang ramte det både Sverige, Norge og Danmark – men det var Discovery lige glade med.
Og sidenhen har rettighederne til deres indhold ændret sig, uden det har smittet af på prisen, samt der er kommet mange flere genudsendelser og reklameblokke på kanalerne, selvom de er gået fra 13 kanaler til 9 kanaler.