TV-Sport

Ny Superliga rettighedsaftale – Det ved vi og det er endnu uafklaret

Superligarettighederne for næste aftaleperiode fra sommeren 2024 frem til sæsonafslutningen på 2029-30 sæsonen er på plads. I denne artikel samler vi op på den nye Superliga rettighedsaftale, hvad ved vi nu, og hvad afventer vi fortsat svar på.

De har Superliga rettighederne fra 2024

  • Helt som ventet så er det Viaplay Group og TV 2 der deler rettighederne imellem sig.
  • DR beholder retten til radiodækning og at vise højdepunkter på sine tv-kanaler.

Hvordan er Superliga kampfordelingen mellem Viaplay og TV 2?

Rettighederne deles 50/50. Det vil sige at der kommer lige mange Superliga kampe hos hver af de to udbydere. Hvis f.eks. TV 2 den ene spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, så vil de i spillerunden efter sende anden-, tredje- og femtevalget.

Viaplay har tre faste pladser til Superligaen. Fredag aften, søndag klokken 14 og søndag klokken 18. Den mest interessante kamp kommer klokken 18 søndag.

TV 2 har os bekendt ikke meldt noget ud omkring deres kamptidspunkter.

Hvilke tv-kanaler viser Superliga fra 2024/25 sæsonen?

Der er ikke meldt noget konkret ud omkring kanalfordeling fra de to udbydere.

  • Viaplay har TV3+, TV3 Sport, TV3 Max og See som sine kanaler med sport.
  • TV 2 har TV 2 Sport og TV 2 Sport X samt hovedkanalen naturligvis.

På pressemødet omkring aftalen udtalte Frederik Lauesen, sportsdirektør hos TV 2  – Hvor kommer vi til at sende kampene? Det kommer til at være en blanding – også på hovedkanalen. Vi har ikke købt det her med ambitionen om at gemme det væk.

Om tilføjelsen af Superliga gør at der eventuelt bliver brug for endnu en TV 2 Sports tv-kanal, må tiden vise.

Hvad kommer det til at koste at se Superliga hos Viaplay og TV 2 Play?

Aktuelt så koster Viaplay Sport 449,-, mens TV 2 Play med sporten starter ved 189,- / måned.

Der er ikke meldt noget ud omkring prisstigninger med baggrund i den nye aftale, men det virker ikke urealistisk at Viaplay mindst koster 499,- / måned, når 2024/25 Superliga sæsonen går i gang.

TV 2 Play med Sport må også forventes at blive dyrere. Mon ikke 50,-/måned mere er minimum selvfølgelig alt efter hvilke sportsrettigheder køber ind i den kommende tid.

Om Viaplay eller TV 2 Play kunne tænke sig at lave nye abonnementsvarianter med Superliga, er der ingen meldinger om. Viaplay har dog indtil nu været interesseret i at Sport kunderne betaler for det samlede sportsudbud, selv om man primært måtte være interesseret i en mindre del af rettighedsporteføljen.

Prisen på Superliga sportskanalerne i tv-pakkerne hos tv-udbyderne må også forventes at stige i pris med den nye aftale.

Bliver der Ultra HD dækning af Superligaen fra 2024?

Aktuelt så produceres der én ugentligt Superliga kamp i Ultra HD, som vises hos Viaplay Group. Der er ikke meldt noget ud omkring, hvorvidt det fortsætter eller udvides i den kommende aftale.

Der er oprettet et ny produktionsselskab, SSA 2023 A/S, der består af Divisionsforeningen og DMC Production, og der har været meldinger om at Divisionsforeningen selv vil stå for produktion af alle kampe i den kommende rettighedsperiode. Dette ville de dog ikke melde noget ud omkring på dagens pressemøde.

Hvad med tv-rettighederne til pokalturneringen?

Der er endnu ikke lavet aftale for rettighederne til Oddset Pokalen. Det arbejde bliver der taget hul på i den kommende tid.

Læs også

I samme kategori

Back to top button