StreamingnytNet-TV

Streamingtjenesterne hitter ikke uventet blandt de unge

Streamingtjenester sammenligningStreamingtjenesterne bliver flere og flere og stadigt mere populære. Der er dog ikke uventet store forskelle i udbredelsen. Brugen af streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic og YouBio afhænger af hvordan tv-signalet modtages og af alderen:

– Det i høj grad er de unge, der benytter streamingtjenester. I gruppen af 20-29 årige svarer 56 % af de adspurgte, at de har benyttet streamingtjenester i løbet af 2012, fortæller informationschef Johs Johansen, fra Branchen ForbrugerElektronik, BFE.

BFE’s årlige forbrugerundersøgelse viser desuden, at husstandenes brug af On Demand-tjenester svinger fra mellem 3-5 % hos fællesantenne-tv-udbyderne og Canal Digital over 9-10 % hos YouSee og Stofa til 15-25 % hos Viasat og TDC.

Johs Johansen vurderer, at husstandenes anvendelse af On Demand synes at være meget bestemt af udbyderens tilbud – og antageligt markedsføringen af samme. Alle tv-udbydere, bortset fra antennedistributøren Boxer, har On Demand-tjenester.

Næsten hver tredie husstand har prøvet
–  Knapt 30 procent af husstandene oplyser, at de har benyttet streamingtjenester. Af de husstande, der har benyttet dem, oplyser 54 % at de har benyttet DR.nu/DR.dk, 51 % at de har benyttet Netflix, 21 % at de har benyttet Viaplay, 14 % at de har benyttet TV 2 Play, 8 % at de har benyttet YouBio og 5 % at de har benyttet HBO, oplyser Johs Johansen.

Han føjer til, at i streamingtjenesterne for alvor dukkede op i sidste kvartal af 2012, hvor mange af dem havde introduktion med tilbud om prøveperioder m.v., hvorfor procentfordelingen på tjenester givet vil rykke sig når et helt, »normalt« år kommer med.

– Afsluttende må det konkluderes, at husstandene ikke er fremmede overfor tv-sening via nettet: 34 procent af de adspurgte husstande svarer ja til spørgmålet: »Har du via dit Smart TV, din computer eller smartphone set en hel udsendelse fra start til slut på nettet?«, siger Johs Johansen.

Kilde: Branchen ForbrugerElektronik Nyhedsbrev

I samme kategori

Back to top button