Streamingnyt

Streamingprisen – sætter fokus på de gode filmoplevelser gennem streaming

streamingprisen 2017STREAMINGPRISEN er en ny publikumspris, som uddeles til Bodilprisuddelingen og er skabt med initiativ fra Danske Filmkritikere og i samarbejde med danske streamingtjenester.

Streamingprisen skal sætte fokus på de gode filmoplevelser gennem streaming. Blandt andre er det Viaplay Reklame-link der tilbyder nogle af de film der er nominerede til prisen. Fra Viaplays indholdskatalog er det publikumssuccesen, Flaskepost fra P, den Oscarvindende storfilm The Revenant og børnenes favorit, Junglebogen, som er nominerede sammen med streamingtjenesten:

 

”Vi er glade for at Danske Filmkritikere og Bodilprisen anerkender streamingtjenesterne med denne nye pris, STREAMINGPRISEN. Prisen sender et vigtigt signal om at danskerne også kan få den gode filmoplevelse, uanset hvor de befinder sig – om det er hjemme, på farten og på præcis den platform de ønsker, og det vil vi selvfølgelig gerne støtte op om,” udtaler CEO hos Viaplay, Jonas Karlén.

Danske Filmkritikere har siden 1948 uddelt Bodilprisen og kan dermed fejre 70 års jubilæum i år. Med et kig tilbage på de sidste 70 år, ønsker man også at kigge fremad og ifølge Danske Filmkritikere får man naturligt øje på streamingtjenesterne, som en ny måde at se, og ikke mindst gense film på.

”Fejringen af Bodilprisens 70 års fødselsdag er en god anledning til at reflektere over, hvilken virkelighed filmbranchen befinder sig i i dag. Den nye pris er en anerkendelse af og en opbakning til streamingtjenesternes arbejde. De giver fantastiske muligheder for at se, og ikke mindst gense, film – både danske som udenlandske og nyere som ældre,” fortæller Jacob Wendt Jensen, formand for Danske Filmkritikere.

Som noget nyt har publikum muligheden for at afgive en stemme når Bodilprisen løber af stablen i år. Med den nye pris kan publikum nemlig stemme på den film, som de finder bedst fra deres yndlingstjeneste, og som er blevet tilgængelige i løbet af det forgangne filmår.

Publikum kan stemme på deres favoritfilm frem til den torsdag den 17. februar 2017 kl. 11.00 på www.bodilprisen.dk/streamingprisen-2017/

De øvrige nominerede streamingtjenester, samt film til STREAMINGPRISEN 2017 er:

Under Sandet (Blockbuster)
En-to-tre-nu! (Blockbuster)
Antboy 3 (Blockbuster)
Sommeren ’92 (Filmstriben – Bibliotekernes filmtilbud)
Force majeure (Filmstriben – Bibliotekernes filmtilbud)
Blandt mænd og får (Filmstriben – Bibliotekernes filmtilbud)

Bodilprisen 2017 foregår den 4. marts 2017 i Konservatoriets Koncertsal.

I samme kategori

Back to top button