Net-TV

Stofa slipper som de første WebTv fri

Stofa WebTVStofa åbner som de første herhjemme døren til buret og slipper WebTv fri. Med bredbånd fra Stofa kan man fra årsskiftet se tv på sin computer, Smartphone eller tablet hvor som helst i Danmark. WebTV To Go kan ses uden for hjemmet og sender medlemmerne af de danske antenneforeninger helt frem på den teknologiske forkant i Europa.

Stofa var først herhjemme med applikationer til WebTv på smartphones og tablets.  WebTv i hjemmet, der automatisk følger med en bredbåndsforbindelse fra Stofa, var med det samme en succes.

“For vores kunder er WebTv omgående blevet en naturlig del af hverdagen. Eneste anke har været, at man kun kunne se WebTv så langt det trådløse netværk rakte inde i hjemmet. Den grænse bryder vi nu med WebTv To Go”, forklarer Michael Broch Hansen, direktør for salg og marketing hos Stofa.

stofawebtv

WebTv to go kræver, at antenneforeningen har indgået en ny aftale med Stofa. Aftalen sikrer, at medlemmerne kan tilgå deres WebTv på hvilken som helst bredbåndsforbindelse i Danmark. Det betyder, at man kan se tv på sin computer, smartphone eller tablet hvor som helst.

“Det koster selvfølgelig penge at se WebTv på en fremmed internetforbindelse eller på mobilt netværk. Men gratis Wifi findes på campingpladser, i tog, på uddannelsesinstitutioner eller på caféen, hvor du kan følge din favorit i X Factor uden at være hjemme”, forklarer Michael Broch Hansen.

Ikke alle kanaler er tilgængelige med WebTV To Go

I første omgang vil ikke alle tv-kanaler være tilgængelige. En aftale med rettighedsorganisationen Copydan betyder, at ud over DR og en række nabolandskanaler, så er Canal 9, DK 4, Nick Jr. Og TV 5 Monde med i aftalen.  Med i hatten er også en række små kvalitetsfilm i HD fra Red Bull Media House.

“Vi er glade for at kunne medvirke i en aftale, som giver danskerne endnu flere muligheder for at se tv, når det passer dem, og hvor det passer dem”, siger direktør i Copydan, Jacob Hedebrink

En række tv-selskaber ønsker ikke endnu at lade deres tv-kanaler være inkluderet i WebTv To Go. Derfor vil tv-kanaler fra TV 2, Viasat (TV3) og fra SBS (Kanal 4 og Kanal 5) i første omgang ikke være at finde, når WebTv forlader hjemmet.

“Vi er overbeviste om, at dette er et teknologisk fremskridt, som vores kunder vil glæde sig til at tage i brug. Derfor har vi aftalt med antenneforeningerne, at WebTv To Go lanceres med de kanaler, som gerne vil være med – så må resten komme til senere”, siger Michael Broch Hansen.

Fakta om WebTV To Go

Q: Hvad er WebTv To Go?

WebTv To Go er et nyt produkt som giver adgang til at se WebTv udenfor hjemmet, hvad end det er I bussen, I skolen eller I sommerhuset. Det virker dog kun i Danmark. I første omgang leveres en basis pakke

Q: Hvilke kanaler er med?

Der arbejdes lige nu på at sikre rettigheder til at udvide pakken. Lige nu er indholdet følgende kanaler: 3Sat, ARD (Das Erste), Arte, DR 1 inkl. DR synstolkning, DR 2, TV2regionskanalerne. DR HD, DR K, DR Ramasjang, DR Update, KI.KA, N3 (NDR), NRK1, NRK2, PRO 7, RAI UNO, RTL, RTL 2, Sverige 1, Sverige 2, Sat1, Super RTL, TV 2 Norge. TV4 Sverige, TVE International, VOX, Viva, ZDF. Folketings-tv, TV 5 Monde Europe og Nick Junior.

Q: Hvad koster det?

Man betaler ikke abonnement for at se WebTv To Go Basis. Du skal dog være opmærksom på, at det dataforbrug der sker i forbindelse med brug af WebTv To Go, kan have en pris alt efter den aftale, man har med sin udbyder omkring Dataforbrug. Stofa anbefaler, at man er tilkoblet Wifi.

Q: Hvor kan jeg se WebTv To Go?

WebTv To Go kan ses på pc, samt Android og iOS (Apple) styresystemer. Der kan være nogle enheder som ikke fungerer optimalt med WebTv To Go.

Q: Hvad kræver det af båndbredde?

WebTv To Go kører med “adaptive streaming” som vælger en kvalitet ud fra, hvor meget båndbredde der er tilgængeligt på enkelte enheder og andre enheder styrer man selv kvaliteten – den mindste er dog 0.3mbit (300 kilobit). Har man mindre end det tilgængeligt vil den muligvis slå over i audio-only, så man trods alt stadigvæk kan høre lyden. For at få et fornuftigt billede anbefaler vi omkring 0.8-1mbit, hvilket 3G sagtens kan trække.

Kilde: Stofa presse

Relaterede artikler

Back to top button