TV-Nyt

Stjerner i trøjen

- Dar Salim og Jacob Riising i front for nyt programformat

Der er 4. februar premiere på et nyt program på Kanal 5 / discovery+. I “Stjerner i trøjen” skal 12 kendte deltagere indlogeres på Frennenæs Kaserne, hvor de skal lære, hvad det kræver at være i militæret. Dar Salim er obersten mens Jacob Riising er vært.

12 kendte deltagere indruller sig i Oberst Dar Salims kompagni. De får frataget deres navn og personlige ejendele, og får udleveret identiske uniformer, og herefter tildelt et nummer.

Da de første gang ser Frennenæs Kaserne, hvor de skal bo tæt sammen, får de sig noget af et granatchok. Ensretningen er begyndt. Nu er det alvor. For hurtigt finder de ud af, at her er der ingen kære mor – kun strikse befalingsmænd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Den militære eksercits skal læres, og de bliver testet på kondition og styrke. Og selv om et spirende sammenhold kommer til syne, er den nye militære virkelighed ikke let for alle.

I løbet af programmets 10 afsnit bliver deltagerne tildelt point, og dem med færrest point bliver sorteret fra undervejs. De kendte danskere skal igennem en rekruttid og en aspiranttid, før kun fire deltagere står tilbage i finalen, hvor de skal udføre en spektakulær mission. På trods af, at der kun er én officiel vinder af programmet, er det et mål i sig selv, at deltagerne kommer ud på den anden side som den bedst mulige version af dem selv.

Holdet af kendte tæller blandt andet tv-vært Signe Lindkvist, blogger Mascha Vang, tv-vært Mattias Hundebøll og tidligere “Vild med dans”-deltager Laila Friis-Salling. Også “Den store bagedyst”-vinder Tobias Hamann og tidligere cykelrytter Jesper Skibby er blandt de 12 stjerner.

Dar Salim har med en fortid i Livgarden selv erfaret, hvordan militæret kan forme og hjælpe en gennem livet med styrke og målrettethed. Den oplevelse vil han gerne give videre.

– Jeg håber på militær træning og hårde fysiske udfordringer i uvante rammer, kan få alle, selv dén her flok, til at tænke mindre på sig selv, mere i sammenhold og blive en bedre version af sig selv. Lad os se, om det lykkedes, siger Dar Salim.

Han suppleres af sin medvært, Jacob Riising, der var særligt overrasket over deltagernes reaktion på projektet:

Jeg blev jo kasseret til session i sin tid og har ingen form for militær baggrund. Det kom derfor bag på mig, hvor hurtigt ALLE deltagerne gik med på projektet med alt, hvad det krævede af disciplin og udholdenhed, siger Jacob Riising.

Ali Sivandi, Elvira Pitzner, Jesper Skibby, Kevin Andreasen (aka Bro), Laila Friis Salling, Mascha Vang, Mattias Hundebøll, Oliver Bjerrehuus, Signe Lindkvist, Thalia Pitzner, Tobias Hamann og Torben Chris har alle takket ja til at medvirke i programmet. Det er første gang, at danske kendte bliver udfordret under militære rammer, som de gør i ’Stjerner i trøjen’.

Oliver Bjerrehuus, som mange forbinder med et lidt andet liv end det, militæret byder på, fortæller, at oplevelsen på den bornholmske kaserne har sat sig i ham:

Jeg har aldrig været autoritetstro. Det har irriteret mig, når folk skulle fortælle, hvordan og hvornår man skulle gøre det ene og andet. Men lige her havde alt det, vi gjorde, et klart formål. Jeg deltog, fordi jeg ville have en lærerig oplevelse, og det fik jeg. Jeg var kæmpe fan af, at vi rent faktisk blev presset, og det ikke var en omgang sød suppe. Jeg må indrømme, at der var tidspunkter, hvor jeg kom helt derud, hvor det flimrede for øjnene af mig. Det gjorde virkelig indtryk på mig, og det er en oplevelse, som jeg vil huske tilbage på, når jeg sidder med en fod i graven.

Mascha Vang var hurtig til at takke ja til den vilde udfordring, og oplevelserne på Bornholm har også givet hende stof til eftertanke:

Jeg kommer fra landet og har altid tænkt om mig selv, at jeg da nok var sådan lidt GI Jane-agtig, så da jeg fik denne mulighed, var jeg ikke et øjeblik i tvivl, om det ville være en sjov udfordring. Jeg ved nu, at jeg sætter betydeligt meget mere pris på de 5 stjerner, der står på en hoteldør, end dem på skulderen af en råbende og kommanderende officer. Lad mig sige det sådan, jeg har ikke tænkt mig at skifte erhverv, men jeg sætter nu mere end nogensinde tidligere, stor pris på vores forsvar, siger hun.

Stjerner i Trøjen
Stjerner i Trøjen
Kilde: Discovery Networks presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button