Stille hjerte – dansk tv-premiere 9. oktober

| onsdag 05. okt, 2016 14:15 | 0 Kommentarer

stille hjerte tv 2I de seneste uger har debatten raset om aktiv dødshjælp, så aktualiteten er stor, når TV 2 søndag 9. oktober har dansk tv-premiere på det gribende, danske drama ’Stille hjerte’, der netop handler om retten til at bestemme over sit eget liv.

I ‘Stille hjerte’ har Esther (Ghita Nørby) og hendes mand, Poul (Morten Grunwald), samlet den nærmeste familie til en weekend på deres fynske landsted. Selvom det kun er efterår, fejrer de jul med andesteg og brune kartofler, for Esther er uhelbredeligt syg og vil bruge weekenden på at få sagt et helt særligt farvel.

Den ALS-ramte Esther har bedt sine to døtre, Heidi (Paprika Steen) og Sanne (Danica Curcic), om hjælp til en værdig død, men de to søstre er langtfra enige om, hvorvidt det er det rigtige at følge deres mors sidste ønske.

Som weekenden skrider frem, dukker der både tvivl og desperation op til overfladen, og stærke følelser og konflikter står på spring. Skal døtrene virkelig hjælpe deres mor med at dø? Og hvordan skal familien klare sig, når hun ikke længere er der til at holde sammen på den?

Stille Hjerte vises på TV 2 søndag 9. oktober kl. 20:00

Prisvindende drama
Det danske drama ‘Stille hjerte’ fra 2014 er instrueret af danske Bille August og løb med fire priser ved Bodil-uddelingen i 2015, blandt andet for bedste film.

Adskillige anmeldere gav filmen fem stjerner, og Berlingskes Jacob Wendt Jensen skrev: “Bille August har skabt en film om livets efterår, der helt uden at mase sig ind og råbe op om, hvad vi skal føle, sniger sig til tops i erindringen som en af årets bedste danske film.”

Den i dag 67-årige filminstruktør Bille August slog for alvor igennem med ‘Zappa’ i 1983, efterfulgt af ‘Tro, håb og kærlighed’ og ‘Busters Verden’ året efter. Fleste vil nok huske Bille August for ‘Pelle Erobreren’, som indbragte både en Oscar, en Golden Globe, en Bodil, to Robert-priser og De Gyldne Palmer i Cannes. Bille August har siden høstet stor international anerkendelse for film som ‘Frøken Smillas fornemmelse for sne’, ‘Jerusalem’ og ‘Åndernes hus’.

Paprika Steen
Det siges, at tredje gang er lykkens gang, men i Paprika Steens tilfælde skal der et ettal foran tretallet. Den i dag højt respekterede skuespiller måtte nemlig gå til optagelsesprøve 13 gange, før hun omsider kom ind på Statens Teaterskole.

Som datter af skuespilleren Avi Sagild og musikeren Niels Jørgen Steen voksede Paprika Steen nærmest op i underholdningsbranchen. På trods af at hun allerede som syvårig havde sin første filmrolle (i ‘Den forsvundne fuldmægtig’), blev hun først uddannet skuespiller som 28-årig.

Herefter gik det stærkt. Så stærkt, at Paprika Steen i dag – i en alder af 51 år – har et af de længste cv’er i dansk skuespils historie – i hvert fald målt på antallet af prisnomineringer og prisstatuetter. Det er blandt andet blevet til en Bodil for rollerne i ‘Den eneste ene’, ‘Elsker dig for evigt’ og ‘Okay’ og en Robert for rollerne i ‘Okay’, ‘Elsker dig for evigt’ og ‘Applaus’. I ‘Stille hjerte’ kan vi opleve hende som Heidi – en rolle, hun høstede filmfestivalen San Sebastians hovedpris for.

Danica Curcic og Pilou Asbæk
Mange vil huske Danica Curcic for rollen som Kimmie i ‘Fasandræberne’, som Maya i ‘Lang historie kort’ og som Signe i ‘Lev stærkt’, men den 31-årige skuespiller er ikke kun ferm på film. Hun er også en anmelderrost sopransanger, harmonikaspiller og pianist. Danica Curcic blev født i Beograd, Serbien, men kom som etårig til Danmark.

Pilou Asbæk hedder egentlig Johan Philip Asbæk, men er aldrig blevet kaldt andet end Pilou. Efter det folkelige gennembrud med rollen som spindoktoren Kasper Juul i DR’s dramaserie ‘Borgen’ har rollerne nærmest stået i kø for Pilou Asbæk, som blandt andet har kunnet opleves i spillefilmene ‘R’, ‘Kapringen’ og ‘Kapgang’.

I ‘Stille hjerte’ spiller Pilou Asbæk kæreste til Sanne (Danica Curcic), som han også spillede overfor i ‘Fasandræberne’. Den 34-årige Pilou har med roller i den amerikanske tv-serie ‘Game of Thrones’ og nyindspilningen i Hollywood af storfilmen ‘Ben Hur’ også skabt sig et internationalt navn.

Kilde: TV 2

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt