StofaBranche-Nyt

Stigende nettrafik får Stofa til at skrue op for bredbåndshastigheden

stofaStofa skruer nu op for hastigheden hos 230.000 af sine bredbåndskunder. Fra september kan kunderne således se frem til at få markant mere fart, når de går på internettet.

”Når vi skruer op for hastigheden, handler det både om at vi altid vil stå stærkt i markedet, men jo også om at vi vil sikre vore kunder den bedste oplevelse, når de er online. Bredbånd er i dag en vital del af hverdagen i de danske hjem, og hurtig adgang til internettet er altafgørende. Samtidig med at vi hæver kundernes hastighed, lancerer vi derfor også flere synkrone hastigheder, til glæde for de kunder, der har brug for en høj upload-hastighed. F.eks. dem, der ofte arbejder hjemmefra”, siger Ole Fruekilde Madsen, adm. direktør i Stofa.
Ekstra hastighed til loyale kunder

Det er stort set alle Stofas bredbåndshastigheder, der nu skrues op for. De nuværende kunder kan tilmed se frem til at få et ekstra nøk opad i deres hastighed.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Vi vil meget gerne belønne vores mange loyale kunder, og derfor giver vi dem en højere hastighed end nye kunder vil få til samme pris. Hovedparten af vores nuværende kunder hæver vi således til mindst 50 Mbit. Det honorerer fuldt ud de krav, som dagens enorme digitale udbud af WebTv, streaming af film, onlinespil og hjemmearbejdspladser stiller til boligens bredbånd”, forklarer Ole Fruekilde Madsen.

Teenagere og online gaming kræver hurtig forbindelse

Stofa anbefaler generelt, at man går efter en bredbåndsforbindelse, der både er stabil, og som også i praksis kan levere den hastighed, man har behov for og betaler for. Vil hele familien være sikker på at have hurtig adgang til nettet, skal man derfor heller ikke acceptere forbindelser, der blot lover en teoretisk hastighed ’op til xx Mbit’.
”Er man en familie med teenagebørn, som jo ofte er på nettet stort set hele tiden, vil kravet til bredbåndsforbindelsen typisk være anderledes, end hvis man er single. For eksempel kan vi nu se en ret interessant udvikling, hvor online gaming bare bliver større og større. To af de store online spilportaler, Twitch og Valve, står nu for cirka 10 pct. af trafikken hos os – og mon ikke det fortsætter dén vej? Så har man 2-3 spilleglade hjemmeboende børn, kan det godt kræve sit af ens bredbånd”, lyder det fra Ole Fruekilde Madsen.


Vores brug af nettet stiger 35 pct. hvert år
Af Stofas egne målinger fremgår det tydeligt, at vi danskere bruger nettet mere og mere. Årligt stiger internettrafikken således cirka 35 pct. Brugen af Netflix og Google – herunder Youtube – står som altid for en stor del, mens f.eks. Facebook tegner sig for cirka 5 pct. af internettrafikken hos Stofa. Størst er trafikken i aftentimerne fra kl. 20-22, med søndag aften som det tidspunkt på ugen, hvor der typisk er den allerstørste brug af nettet.

Hvor meget den enkelte Stofa-kunde får løftet sin hastighed afhænger af, hvilken hastighed kunden har i dag. For alle kunder gælder, at det sker til samme pris som i dag. Stofas kunder behøver ikke bekymre sig om hvor meget data de bruger, da Stofa ikke har nogen forbrugsgrænse.

Læs undersøgelse om årsagerne til, at danskerne vil have hurtigt internet.

Kilde: Stofa

I samme kategori

Back to top button