Smart Home produktnyt

Stemmestyring af TV via Google Home og Logitech Harmony Hub

Har du en Google Home højtaler og en Logitech Harmony Fjernbetjening med en Harmony Hub inkluderet, så kan du benytte tale kommandoer på denne.

Selve TV’et behøver ikke at være smart eller have taleassistent indbygget. Logitech Harmony Hub “taler” med dit tv gennem helt almindelig infrarøde fjernbetjeningssignaler.

Men kombinationen af Logitech Harmony og Google Home Mini smarthøjtaleren, så kan du altså reelt tale til dit tv og få det til at udføre kommandoer. Vi har testet det både på engelsk og på dansk, og det virker desværre ikke så godt på dansk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Harmony app aktivitet

I Logitech Harmony App’en har vi sat vores enheder op og lavet en aktivitet. I aktiviteten kan man også kontrollere vores smart pærer, så under indstillingerne for aktiviteten, har vi sat vores Lifx kontorlampe til at dæmpe belysningen ved start af aktiviteten og skrue op igen, når vi slukker tv’et via aktiviteten. Man kan endda gøre denne del betinget af, om det man kører aktiviteten før eller efter solnedgang.

Det kan så testes i Logitech Harmony app’en, inden man går videre til at linke op med Google Home assistenten via Google Home app’en.

Screenshot Harmony Google Home setup

Her skal du under styring af smartenheder i hjemmet tilføje Harmony og logge ind med din Logitech kontooplysninger.

Hvad virker og hvad virker ikke på dansk?

BEMÆRK denne artikel er lavet i oktober 2018, så der er muligvis sket noget siden.

Google Home Logitech Harmony testVi havde ikke rigtig held til at tænde og slukke for tv’et på dansk. På et tidspunkt virkede det faktisk at tænde men ikke slukke på dansk. Men det virker naturligvis på engelsk at sige f.eks. Hey Google switch on the TV.

På dansk virker det at sige:

Skift til kanal # 

Har man sat Friendly names op på sine favoritkanaler under aktiveringen af Harmony i Google Home app’en. Så kan man f.eks. sige navnene på tv-kanaler i sine kommandoer.

På engelsk virker det at sige:

Hey Google 

Switch to TV2 on the tV.

Man skal tilsyneladende inkludere TV i beskeden, for at det virker.

Men du kan ikke på dansk skifte til en navngiven favoritkanal. Så tror Google, at du vil se YouTube.

Det er altså en noget blandet landhandel endnu med dansk i forhold til Logitech Harmony. Om Logitech skulle finde på at tilføje support for dansk, så det virker bedre, ved vi ikke. Officielt er besked fra dem: The Harmony Action on the Google Assistant is currently only available for select languages in Australia, Canada, the United Kingdom, and the United States.

Også bøvlet ved ændringer

Så vidt vi kan se, så kræver det ved nye aktiviteter i Logitech Harmony app’en, at man fjerner forbindelse til Logitech Harmony i Google Home app’en og opretter den igen. Det er noget bøvlet, men trods alt så gendannes en indstillinger derinde, når man tilknytter Harmony igen.

Tidligere har man skulle henvende sig til Harmony via Google med beskeden Ask Harmony to et eller andet. Det har de dog heldigvis lavet om, for det var alt for besværligt.


I samme kategori

Back to top button