TV-Nyt

Station 2: Pigen fra Tønder-sagen

Tønder pigen Station 2 TV 2TV 2s kriminalmagasin ’Station 2’ går i to programmer helt tæt på en af de mest rystende sager om seksuelt misbrug og overgreb – Tønder-sagen. For første gang står hovedpersonen selv frem med ansigt.

For 11 år siden fik Zandra Berthelsen rollen i alle landets medier som ’pigen fra Tønder-sagen’. Igennem hele sin barndom blev hun seksuelt misbrugt af sin far, og hendes psykisk syge mor var vidende om og til dels medvirkende til de mange seksuelle overgreb. Og til sidst lod Zandras far også andre mænd forgribe sig på hende.

Det var en sag, der sendte rystelser gennem hele Danmark. For første gang står Zandra Berthelsen nu efter eget ønske frem med ansigt for at fortælle sin historie. Og for at give et indblik i, hvordan det er at være offer for seksuelt misbrug, og hvilke konsekvenser det har senere i livet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

’Station 2: Pigen fra Tønder-sagen’ vises torsdag 17. november klokken 20.50 og torsdag 24. november klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Vil skabe debat og forhindre seksuelt misbrug af børn
Journalist og vært på ’Station 2’ Anders Lomholt tog for første gang i februar 2016 kontakt til Zandra Berthelsen for at høre, hvordan hun har det i dag. I den forbindelse udtrykte hun ønske om at møde Anders Lomholt for at drøfte mulighederne for et tv-program.

Zandra Berthelsen havde et ønske om at stå frem og fortælle sin historie. Dels for at gøre omverdenen bevidst om, hvor stor skade det gør senere i livet, når man som hende har været udsat for seksuelt misbrug. Dels for at skabe debat om emnet, så folk i højere grad kan blive opmærksomme på og forhindre seksuelt misbrug af børn.

Samtidig ville Zandra Berthelsen gerne bruge programmerne til at blive klogere på sin egen fortid, og hvorfor hun dengang blev udsat for så omfattende misbrug.

I den forbindelse har hun også selv ønsket at konfrontere sin fortid og opsøge sine gerningsmænd for derigennem at blive klogere på, hvorfor hun blev udsat for så voldsomme overgreb.

– De to programmer om Zandra Berthelsen giver seerne et unikt indblik i konsekvenserne af seksuelt misbrug i barndommen. Det er en vigtig historie at få frem. Zandra Berthelsens fortælling er barsk, men programmerne viser også en stærk ung kvinde, som hver dag kæmper for at komme videre i livet, siger redaktionschef Michael Nørgaard, TV 2.

I samme kategori

Back to top button