TV-Nyt

Station 2 fylder 20 år

station 2 tv 2Et af Danmarks bedste tv-formater og et af TV 2s journalistiske fyrtårne “Station 2” fejrer i år 20 års fødselsdag og vender tilbage efter sommerpausen i morgen torsdag 15. august kl. 21.25.

Første gang danskerne stiftede bekendtskab med kriminalmagasinet var lørdag 18. september 1993, hvor de to idémænd bag og værter, Niels Brinch og Jes Dorph-Petersen, præsenterede det nye tv-koncept. Siden blev mandag den faste sendedag, og nu flytter “Station 2” og de tre værter, Niels Brinch, Anne-Katrine Bondo og Trine Panum Kjeldsen, til torsdag, som i øvrigt bliver den aften på TV 2, hvor danskerne fremover kan se dagsordensættende dokumentarer.

I løbet af efteråret vil TV 2 byde på stærke formater som “Operation X”, “De bortførte børn” og andre dokumentarer om torsdagen.

Flere end 300 studieprogrammer
I løbet af de seneste tyve år har millioner af danskere set de mere end 300 “Station 2”-studieprogrammer, som i årenes løb også er blevet suppleret med en lang række specials, patrulje- og reportageformater under “Station 2”-kasketten.

   – Høj troværdig og fornyelse er to af de ting, der gør, at “Station 2” har overlevet. Vi laver et journalistisk program, et kriminalmagasin, som fortæller noget om danskerne, hvad enten det handler om indbrud eller narko. Og så er det vigtigt at nævne, at det kun kan lade sig gøre, fordi der er et meget dedikeret hold bag, siger Niels Brinch.

Rullende studie
Siden 1993 har de 20 mest sete “Station 2”-programmer haft over 1,2 mio. seere i gennemsnit, og en løbende fornyelse af kriminalmagasinet har formået at holde fast i en stor seerskare. Senere på efteråret gør “Station 2” det så igen, når det faste studie i Odense skiftes ud med et rullende studie, som kommer rundt i landet for at sende direkte.

– Vi har i alle 20 år haft den samme journalistiske ambition om, at vi vil helt tæt på. Både når det gælder kilder og billeder. Den ambition har vi stadig, og når vi nu rykker ud i landet, så sker det i forlængelse af den ambition. Vi rykker et skridt tættere på gerningsstederne, på kilderne og på seerne, siger Ulla Pors Nielsen, TV 2s event- og udviklingschef.

Sæsonpremieren på “Station 2” i morgen er en “Station 2 Politirapporten”, hvor vi er med politiet på arbejde i Nordsjælland, når de laver en målrettet aktion mod kiosker og restauranter, hvor betjentene leder efter udlændinge, der arbejder ulovligt i Danmark.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button