TV-Nyt

Her er sportssommeren 2017 på DR

DGI DR SportsommerBåde bredden, eliten, kvinder og mænd er repræsenteret, når DR sender fra en række meget forskellige sportsgrene i den kommende sommerperiode.

VM i fodbold – eller noget der ligner…

Sportssommeren bliver skudt i gang på DR3 allerede på lørdag den 17. juni med to ugers fodboldfest, når der fløjtes op til den prestigefyldte Confederations Cup, som er et slags mini-VM. Lande som Tyskland, Mexico, Chile og Portugal er med, når DR3 sender fra turneringen i Rusland, hvor vinderne fra de seks kontinentale forbund sammen med verdensmestrene og det kommende VM’s værter deltager. Danmark har i øvrigt deltaget i turneringen en enkelt gang i 1995 efter at have vundet EM i 1992. Dengang hed turneringen King Fahd Cup, og Danmark kunne højst overraskende løfte vinderpokalen efter finalesejr over et stjernebesat argentinsk landshold. Henrik Liniger og Andreas Kraul kommenterer og får hjælp af Bo Henriksen, Jonas Dal og Arnela Muminovic.

Sport for alle

Allerede inden Confederations Cup er slut, sender DR1 den 29. juni åbningsceremonien fra det traditionsrige DGI Landsstævne i Aalborg, der første gang blev holdt i 1862 og nu afvikles hvert fjerde år. Der bliver omkring 25.000 aktive deltagere i alle aldre, der laver alt fra gymnastik til beachvolley, parkour og fitness. DR1 sender fra åbnings- og afslutningsceremonien, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe overværer førstnævnte. Mette Bluhme Rieck er DRs vært i Aalborg og følger op med et program mandag aften klokken 20.45, der viser højdepunkter fra fire levende festival-døgn. Det er også muligt at komme helt tæt på den unikke landsstævnestemning på dr.dk/sporten og DR Sportens sociale medier, ligesom man dagligt kan bliver involveret i folkefesten på DR Sportens digitale platforme via mobilen.

Verdens bedste cykelryttere

Lørdag den 1. juli venter næste store sportsbegivenhed. Her kan cykelfans endelig byde imponerende bjerge og flotte franske landskaber velkommen, når feltet i årets Tour de France, forhåbentlig med en særdeles formstærk Jakob Fuglsang i spidsen, begiver sig ud på tre ugers ridt i verdens hårdeste cykelløb. Søren Reedtz er hver aften vært på DR1’s ‘AftenTour 2017’, hvor seerne kan se frem til fyldige resumeer af dagens etape og reaktioner fra de danske deltagere og udenlandske stjerner. På radio vil Lærke Lytken og Jacob Panum i ‘Touren på P3’ sikre det rette mix af direkte cykelløb, musik og skæve indfald, mens kommentator Henrik Fallesen opdaterer fra dagens målstreg. På dr.dk kan man hver dag se de bedste klip fra ruten, det store fyldige etapereferat, reaktioner fra rytterne og et overblik over morgendagens etape.

Vild, vildere, X Games

X Games bliver ofte omtalt som en slags OL for de ’vilde’ sportsgrene eller actionsporten, som nogen også kalder den. DR3’s seere kan glæde sig til at følge klodens absolut største stjerner på skateboards, BMX’ere og motocross, når kanalen rydder aften- og nattefladen torsdag til søndag i uge 28 og sender direkte fra begivenhederne i Minneapolis, Minnesota. I skrivende stund er det stadig usikkert, hvorvidt en af verdens bedste skatere, Rune Glifberg deltager. Men sikkert er det, at Anders Hagen og Frederik Lindved er klar i DR3-studiet med blandt andre de faste eksperter Thomas Skou og Rasmus Kjeldsen. Peter Falktoft er i Minneapolis for at rapportere fra konkurrencerne og interviewe stjernerne.

Kan Danmark vinde EM i fodbold?

Lige inden DR3 lukker og slukker for denne sommers X Games, sender kanalen åbningskampen fra EM i fodbold for kvinder, mens DR1 samme aften klokken 20:30 viser Danmarks åbningskamp mod Belgien. Seerne kan glæde sig til noget af det ypperste, som kvindefodbold kan tilbyde. Med Nadia Nadim og Pernille Harder i spidsen har det danske kvindelandshold kvalificeret sig på flotteste vis til turneringen, der afvikles i Holland henover tre uger i juli og august. Efter den flotte kvalifikationsturnering er der opbygget store forhåbninger til de danske kvinder. DR deler rettighederne med TV 2 til turneringen, og mange af kampene kan følges på DR1, DR3 og dr.dk. Alle danske kampe kan også følges på P3. Henrik Liniger og Arnela Muminovic kommenterer og Tina Müller følger spillerne i den danske lejr tæt og er vært fra Holland.

Verdens hurtigste takker af

Aftenen på DR3 bliver både længere, højere og hurtigere i uge 32, når kanalen rydder fladen til fordel for VM i atletik. Det olympiske stadion i London danner rammen for seerne og verdens bedste atletikudøvere. VM bliver afslutningen på en enestående karriere for en af sportens allerstørste gennem tiderne. Usain Bolt ejer verdensrekorderne på både 100 m. og 200 m. og har vundet guld i begge discipliner ved de seneste tre OL. Med OL-sølv og et helt friskt topresultat i bagagen ligger de største danske forhåbninger hos hækkeløberen, Sara Slott Petersen. DRs faste kommentator-par, Henrik Liniger og Christian Munk Petersen kommenterer fra Det Olympiske Stadion i London, hvor Tina Müller interviewer de danske og internationale stjerner.

Sendeplan:
17. juni – 2. juli: Confederations Cup, Rusland (DR3)
29. juni – 2. juli: Landsstævne, Aalborg (DR1)
1. juli: Fodboldlandskamp Danmark – England (k) (DR1)
1. juli – 23. juli: Tour de France (DR1, P3)
13-16. juli: X Games, Minneapolis (DR3)
16. juli – 6. august: EM fodbold (k), Holland (DR1, DR3, DR.DK, P3)
4-13. august: VM atletik, London (DR3)

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button