Sommerens TV på TV 2

| onsdag 14. jun, 2017 14:53 | 0 Kommentarer

sommer tv 2 2017Efter den gigantiske sportssommer sidste år er TV 2-sommeren 2017 i mindre grad præget af sport, og det giver plads til flere nye, danske programserier hen over juni, juli og begyndelsen af august.

Her kommer seerne og brugerne bl.a. til at møde konditorkunst i topklasse, se nye vinkler på au pair-ordningen, blive inspireret af haveprogrammer og opleve dansk kulturhistorie.

Men selv om sporten fylder mindre i sommermånederne 2017, er Tour de France på TV 2 stadig lyden af dansk sommer. TV 2 fortsætter den stolte tradition med en stor dækning fra Odense og Frankrig af verdens største cykelløb, hvor der i år tv-transmitteres endnu flere timers cykelløb end tidligere. Se sendetider for Tour de France 2017 her

På sportsområdet følger TV 2 også de danske fodboldkvinder ved EM i Holland, og desuden markerer TV 2, at det netop i disse uger er 25 år siden, Danmark gik hele vejen, blev europamester og fik sin største fodboldsucces nogensinde. Det sker bl.a. med tv-premiere på filmen ’Sommeren ’92’ med Ulrich Thomsen i hovedrollen som landstræner Richard Møller Nielsen og med TV 2 CHARLIE-programmet ’Legenderne’, der hylder EM-heltene fra 1992.

Selv om det er sommer, sker der stadig nyhedsbegivenheder i Danmark og resten af verden, og TV 2 sender derfor nyheder og magasinprogrammer som ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ i næsten samme omfang som normalt. Dog holder ’Go’ aften Danmark’ sommerpause under Tour de France.

Nye danske programserier
En stor dag på godset tv2Blandt sommerens nye, danske programserier er ’En stor dag på godset’, der giver indblik i et stykke dansk kulturhistorie – nemlig de store godser, vi møder rundt omkring i landet, men som vi kun kender ganske lidt til. Lene Beier er værten, der også giver os indblik i arbejdet og tankerne hos de mennesker, der står med det store ansvar for et gods, der ofte har været i familiens eje i mange, mange år.

TV 2 byder også på et helt nyt kageprogram, ’Sukkertoppen’, hvor Mette Blomsterberg er vært, og hvor professionelle konditorer konkurrerer om at lave de flotteste og mest velsmagende kager.

– Her er tale om, at kage bliver til stor kunst, og vi glæder os til at vise denne nye programgenre på TV 2 hen over sommeren, siger kanalchef Lotte Lindegaard.

I dokumentarserien ’Sandheden om vores au pair’ sætter TV 2 fokus på den omdiskuterede au pair-ordning. I tre programmer følger vi tre værtsfamilier på nærmeste hold og får et indblik i, hvordan au pair-ordningen, der oversat betyder ’på lige vilkår’, fungerer i virkelighedens verden.

– Der er ikke tradition for debatskabende dokumentar hen over sommeren, men vi vil gerne prøve. Vi sender bl.a. mødrene i tre danske au pair-familier til Filippinerne, så de danske kvinder kan se, hvad der får unge au pair-piger til at rejse 10.000 kilometer væk hjemmefra til det kolde nord. Hvad er pigernes motivation og forventninger? Hvordan ser danske værtsfamilier på ordningen, og hvordan forstår de den ‘kulturudveksling’, som ordningen skulle indeholde, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 sender også nye afsnit af ‘Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’. I en anden ny programserie ’Føde godt, hjemme bedst’ følger vi et hold dygtige jordemødre, som arbejder hjemme hos gravide, der ønsker et fødselsforløb i hjemlige omgivelser frem for på hospitalet.

Vi elsker biler TV 2

Foto: Pinnaple

Anders Breinholt og Christian Grau er tilbage med ’Vi elsker biler’, og sommerens første program er en spektakulær specialudgave med kareter og kronebiler fra de kongelige garager.

Sommer er også havetid, og TV 2 har fået mulighed for at vise to nye og populære haveprogrammer fra TV 2 FRI, nemlig ’En have i gave’ og ’Hellas have’. Disse programmer kan ses fra 27. juni, og fra TV 2 FRI kommer også nye afsnit af programserien ’Fantastiske fund’ om lopper, genbrug og auktioner, der allerede er på skærmen.

’Det sene sommershow’ vender tilbage
Sidste år introducerede TV 2 et late night-show, hvor Thomas Warberg sommerhyggede og lavede sjov med kendte gæster. Det blev en stor succes på både TV 2 og TV 2 PLAY, og derfor kommer ’Det sene sommershow’ tilbage på TV 2 i år.

– Sommeren er bl.a. kendetegnet ved, at vi kommer senere ind fra haven for at se tv, og ’Det sene sommershow’ klokken 22.45 – eller på TV 2 PLAY når det passer os – passer godt ind i den danske sommerstemning, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 sender desuden genudsendelser af populære danske programmer som ’Kurs mod fjerne kyster’, ’Gutterne på kutterne’ og ’Loppe Deluxe’. Hovedkanalen sender ligeledes forskellige dokumentarer, der sætter fokus på vores brug af IT og konsekvenserne af dette. Onsdag 21. juni viser TV 2 f.eks. ’Sådan sælger Facebook dine hemmeligheder’, hvor journalist Darragh McIntyre undersøger, hvad Facebook ved om sine brugere, og hvad den viden bliver brugt til.

Sommer er også film-tid, og TV 2 gentager fra uge 27 succesen ’Stem en film’. Her bestemmer seerne fredagens film i en landskamp-afstemning, hvor en dansk film er oppe imod en amerikansk og en anden udenlandsk titel.

Kilde: TV 2

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt