TV-Nyt

De smukke piger – ny programserie om håbefulde modeller på DR3

De smukke piger DR3I seks programmer har DR3 fulgt Aia, Sille, Clara og Malene – alle født med et smukt ansigt og med udsigt til deres livs chance. De skal alene af sted til modeugerne i London, Paris og Milano med håbet om at slå igennem internationalt.

Men vejen til succes og store shows går gennem hårdt arbejde, uendelig ventetid og benhård konkurrence mellem hundredvis af andre håbefulde piger fra hele verden, der alle kæmper om en plads på catwalken til de eksklusive modeshows. Og kun én ting er sikkert: ALT er uforudsigeligt i modebranchen.

”Udover at være en programserie om den side af modellivet, der hverken er glamourøs eller offentligt kendt, så er ’De smukke piger’ også en universel historie om at stå på egne ben meget tidligt, finde sin egen identitet og forsøge at stå fast i en til tider barsk modelbranche,” siger redaktør på DR3 Trine Skovgaard.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Succes og nederlag

DR3 har fulgt de fire helt almindelige piger med baggrund fra små fiskerbyer og parcelhuskvarterer, og viser i programserien ’De smukke piger’ deres liv, som ligger meget fjernt fra det glamourøse jet-set liv, mange forestiller sig må være modellers virkelighed. Der kan nemlig være langt fra den danske provins til verdens modemetropoler, når forventningerne til succes og penge sløres af ensomhed, søvnmangel, excentriske castere, ventetid og hård konkurrence om de få jobs til de eksklusive modeshows. En hård prøvelse for en ung piges selvværd, når man samtidig konstant bliver målt og bedømt af castere og agenter.

Seerne er med på pigernes rejse fra hverdagen i gymnasiet til champagnen poppes backstage. Der venter et utilsløret indblik i pigernes succeser og nederlag, når de det ene øjeblik skal til casting for store modehuse som Prada og Louis Vuitton og det næste øjeblik bliver vraget og sendt med det første fly hjem igen.

”De smukke piger” har premiere på DR TV søndag den 15. januar og på DR3 onsdag den 18. januar klokken 21.00. Programserien har seks afsnit.

De fire piger

Aia
Drengerøvspigen Aia på 18 år lever det frie ungdomsliv på gymnasiet og elsker at hænge ud med knallertdrengene på gaden i Ballerup. Men livet har taget en drejning for Aia. Hendes bureau har nemlig spået hende en stor fremtid og sammenlignet hende med nogle af verdens største modeller. Derfor melder Aia sig ud af gymnasiet, og vælger at satse alt på modelkarrieren.

Men hvordan harmonerer Aias mantra “De skal ikke lave om på mig” med modelbureauernes forventninger til opførsel, motion og kost? Kommer hendes attitude til at stå i vejen for karrieredrømmene? Og hvordan tackler man modebranchens voksenproblemer, når man stadig kun er en teenager?

Sille
Før var Sille en helt almindelig pige på 18 år fra den vestjyske by Thorsminde med knap 500 indbyggere. Hun arbejder da også stadig i sin fars grillbar, når hun ikke scorer 12-taller på gymnasiets naturvidenskabelige linje. Men Sille er ikke længere helt almindelig. Hun er blevet spottet som model og skal til de internationale modeuger.

Med en helt almindelig hverdag i landsbyen langt ude på landet, ser Sille nu en once in a lifetime chance for at blive til noget mere ude i den store verden. Men der er langt fra Thorsminde-hverdagen til Milanos modehuse, og faldgruberne er uforudsigelige, når provinspigen rammer modebyens gader.

Clara
Clara er 18 år, model, og i benhård konkurrence med hundredvis af piger i modelbranchen. Det er svært, for den introverte pige fra Bagsværd tænker meget over, om hun gør det godt nok. Hun er klar over, at det ville fremme hendes modelkarriere at være lige så udadvendt som de sprælske modelpiger, hun sammenligner sig med.

Nu er den stille Clara nødt til at åbne sig op, idet nogle af verdens største modehuse, har blikket rettet mod hende. Formår den introverte pige med det kæmpe modelpotentiale at konkurrere med de flamboyante piger? Og lærer hun at hvile nok i sig selv, så hun kan træde i karakter og folde sit potentiale ud?

Malene
17-årige Malene lever en tryg tilværelse i Vejle, hvor hun bor i et hus med sin mor og sine fire søstre. Søstrene ser op til Malene, der har fået chancen for at shine som model på den internationale catwalk. Sidste sæson bookede Malene blandt andet det prestigefyldte Alexander McQueen-modeshow, som exclusive-model, så Malenes forventninger til sig selv, når hun skal til modeuger i London, Milano og Paris, er høje.

Der er bud efter hende fra agenterne. Men denne sæson kan Malenes høje fravær fra gymnasiet forhindre hende i at kunne levere på niveau med de andre modeller ved de internationale modeuger. Men hvordan tackler hun, at skolen kommer i vejen for modeldrømmen? Og hvordan håndterer Malene sine høje forventninger efter sidste sæsons succes?

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button