Smart Home produktnyt

Smart Termostat producenten Tado lancerer Energy IQ

I dag er det årlige varmeforbrug ukendt for forbrugeren. Boligejerne modtager deres varmeopgørelse, når året er omme, uden at kunne se hvordan opgørelsen relaterer sig til forbruget. I en tid med stigende energipriser er den eneste måde, hvorpå man kan sænke sine udgifter i boligen, ved at nedbringe energiforbruget. Men det bliver svært at nedbringe sin regning og samtidig opretholde komforten uden personlige og datadrevne anbefalinger, og det er netop her Energy IQ fra tado° kommer ind i billedet. Den nye feature sørger nemlig for at give brugerne gode råd til, hvordan de kan styre deres varmeforbrug og nedbringe deres varmeudgifter.

Igennem de seneste par måneder har et udvalg af brugere gennemtestet den nye Energy IQ-feature i en beta-version, og den første version af Energy IQ er nu tilgængelig for alle tado° smart thermostat brugere, der anvender Auto-Assist og har et varmesystem med måler på. Den store interesse og den positive tilbagemelding vidner om, at danskerne har et stort ønske om at kunne holde styr på deres varmeforbrug og dermed også deres varmeudgifter.

Energy IQ kan til enhver tid give brugerne et gennemsigtigt indblik i deres varmeudgifter og energiforbrug. Indenfor nær fremtid vil Energy IQ også give brugerne mulighed for at lave ændringer såsom at indstille temperaturerne og de energibesparende funktioner helt ned til mindste detalje, således at niveauet for varmeudgifter svarer overens med husstandens budget og behov for komfort. I tado° app’en kan brugerne nemt slå de energibesparende funktioner, så som Geofencing, Open Window Detection eller Weather Adaption, til og fra og på den måde selv få indblik i, hvilken indvirkning det har på varmeregningen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

tado°’s Energy IQ-feature er verdens første løsning, der helt konkret giver et indblik i sammenhængen mellem brugerens opvarmningsmønster og de faktiske omkostninger. Brugerens temperatur i boligen og tado°’s intelligente feature kombineres med data fra gas-, el- eller intelligent måler samt med tado°’s intelligente algoritme. Med tado° featuren skal brugeren aldrig mere bekymre sig om hvor høj den årlige varmeregning bliver, for tado° kaster lys over det, der førhen har været uvist, og kan til hver en tid give brugeren overblikket blot ved at kigge i tado° app’en.

”Indtil nu har danske boligejere opvarmet deres hjem uden at vide, hvilken indvirkning det har haft på den årlige varmeregning”, siger Christian Deilmann, medstifter og CPO hos tado°. ”Den nye feature i vores app, Energy IQ, er verdens første løsning, hvor brugerne på forhånd kan bestemme hvor meget de vil bruge på varmeudgifter om året, og hvor de rent faktisk kan foretage ændringer for at påvirker omkostningerne”.

Energipriserne er steget markant i løbet af det seneste år og mange danskere står overfor den dyreste vinter nogensinde, når det gælder opvarmning. Det er vigtigere end nogensinde før selv at kunne styre sine varmeudgifter på en effektiv måde. tado°’s smart termostat og Energy IQ hjælper ikke kun med at spare penge men nedbringer også CO2-udledningen, der kommer fra opvarmning.

Potentialet for energibesparelse med en smart thermostat illustreres i den senest offentliggjorte undersøgelse fra Gemserv. Resultatet af undersøgelsen viser, at smart thermostats er den mest kosteffektive måde at spare både penge og energi på tværs af alle typer byggerier og opvarmningsmetoder. Med udgangspunkt i en årlig varmeregning på DKK 5.400 for opvarmning af en dansk bolig, sparer husstanden gennemsnitligt DKK 1.188 om året med intelligente termostater, samtidig med at der også opnås en væsentlig besparelse på CO2-udledningen. Fortsætter energipriserne med at stige i 2022, som det forudsiges, kan besparelserne vise sig endnu højere.

tado° udvikler konstant funktionerne i Energy IQ-featuren og yderligere opdateringer af Energy IQ og Auto Assist vil blive rullet ud via opdateringer af app’en.

Kilde: EET Danmark presse

Læs også


I samme kategori

Back to top button