Parabol-TV

Slut med DR Sydeuropa via satellit

dr sydeuropaFra udgangen af 2013 er det slut med det såkaldte DR Sydeuropa signal. DR Sydeuropa har ellers gennem 11 år forsynet danskere i Sydeuropa, primært Spanien, med DR1 og DR2, der er blevet udsendt på satellit fra 1 grad vest. En række danske tv-kanaler sender jo via satellit, men DR Sydeuropa udgaverne var på en særlig frekvens, der dækkede Middelhavsregionen.

Årsagen til at signalet ophører er manglende abonnenter. For at DR Sydeuropa skal løbe rundt har forudsætningen været mindst 2.500 abonnenter, og det antal er man allerede under. Radio Solymar der administrerer DR Sydeuropa tjenesten skriver i en mail til sine abonnenter, at man mener at DR’s nye skarpere kanalprofil har fået mange til at droppe DR Sydeuropa abonnementet. Mange underholdningsprægede programmer er blevet flyttet til de øvrige DR kanaler  – ligesom børneprogrammerne, der i mange tilfælde var den vigtigste årsag til, at flere familier i Europa har abonneret, forsvandt fra DR1.

Fortsat dansk tv via Internettet

Radio Solymar har fundet et alternativ til at få dansk tv på skærmen og henviser i deres mail til firmaet Danelca, der skulle tilbyde DR Sydeuropa abonnenter 10 gratis kanaler resten af året og 25 procent rabat på den box, der er nødvendig for at kunne tage kanalerne via internettet.

De 10 kanaler er: DR1, DR2, DR3, TV2, TV3, Kanal 4, Kanal 5, TV2 News, TV2 Charlie og TV2 Zulu. Derudover får man også CNN, BBC og Sky News samt danske radiokanaler.

Danelca, der har arbejdet som installatør af DR Sydeuropa siden 2005, har ifølge Radio Solymar taget højde for reglerne for internet-transmitteringen af TV-signalerne, betaler licens til de spanske myndigheder og afregner spansk moms og skat. Mailen siger dog ikke noget omkring, hvorvidt Danelca’s tjeneste rent faktisk har kanalernes tilladelse til distribution, rettighedsaftaler plejer som regel ikke at tillade dette.

I 2014 vil DR Sydeuropa abonnenter have mulighed for en Internet tv-pakke bestående af DR1 og DR2 + eksempelvis Ramasjang, TV2 eller en helt tredje kanal for den samme pris, som de har betalt i 2013, nemlig 320 euro. Ønsker man hele pakken er prisen 430 euro. 

Kilde: Radio Solymar via tvnyt.com

I samme kategori

Back to top button