Branche-Nyt

Skydance køber Paramount

Den langvarige saga om fremtiden for Paramount Global ser ud til at have nået en ende, efter at en særlig komité godkendte et bud på 8 milliarder dollars fra Skydance Media om at overtage selskabet.

Aftalen værdisætter selskabet til omkring 28 milliarder dollars.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Aftalen er underlagt regulatorisk godkendelse. Når den er godkendt, vil Skydance’s CEO David Ellison blive CEO for det nye selskab, der i øjeblikket hedder New Paramount. Den tidligere NBCUniversal CEO Jeff Shell forventes at blive udnævnt til præsident.

Sheri Redstone, ejer af National Amusements, sagde om aftalen: “Givet ændringerne i branchen, ønsker vi at styrke Paramount for fremtiden, mens vi sikrer, at indhold forbliver konge. Vores håb er, at Skydance-transaktionen vil muliggøre Paramounts fortsatte succes i dette hurtigt skiftende miljø.

“Som en langvarig produktionspartner til Paramount kender Skydance Paramount godt og har en klar strategisk vision og ressourcerne til at bringe det til dets næste vækstfase. Vi tror på Paramount, og det vil vi altid gøre.”

I sin egen udtalelse sagde Ellison, at den nye enhed vil have “et fokus på teknologiske fremskridt, på tværs af flere underholdningsplatforme, herunder animation, spil, film, sport, nyheder og tv”.

Rygter om Paramounts salg begyndte først i april, da Sony forsøgte at blande sig i selskabets samtaler med Skydance. Det førte derefter til afskedigelsen af CEO Bob Bakish, efter at han angiveligt havde modsat sig en aftale med Skydance.

Sony og Apollo Management har også vist interesse for selskabet undervejs.

Kilde: TVB Europe

I samme kategori

Back to top button