TV-Nyt

Skandinavisk talkshow-succes indtager Danmark

skavlan dr2
Den norske journalist og tv-vært Fredrik Skavlan
Foto:
Agnete Schlichtkrull

Tre millioner nordmænd og svenskere ser programmet hver uge. Bill Clinton, Robbie Williams, Kofi Annan og Paul McCartney er bare et lille udpluk af de stjerner, som valfarter til som gæster.

Det er et af Europas største talkshows, og alligevel ringer der ingen klokker hos langt de fleste danskere, når de hører navnet ’Skavlan’.

Ifølge programmets vært, nordmanden Fredrik Skavlan, fordi danskere har en tendens til at kigge ned mod Europa og ikke op nordpå. Nu har DR2 kigget sig over skulderen, fået øje på ’Skavlan’ og indledt et samarbejde. Derfor vil man fremover kunne se det populære talkshow hver lørdag aften klokken 23 på DR2.

Konceptet er simpelt; værten Fredrik Skavlan får besøg af først én gæst, så en mere, og til sidst sidder fire gæster og en vært og samtaler i den time, som programmet varer. Gæsterne er vidt forskellige. Det kan være en politiker, en skuespiller og en rockstjerne.

Forskelligheder styrker
”Alle mennesker har mødepunkter. Selvom gæsterne er vidt forskellige, så har de noget til fælles, som er grobund for gode samtaler,” siger Fredrik Skavlan.

Og netop samtalen er en af grundene til programmets succes, mener han:

”Det er min oplevelse, at det i mange talkshows bliver gæstens opgave at få værten til at skinne. Det forsøger jeg at undgå. Jeg lader gæsterne blive en synlig og aktiv del af showet ved at lade dem stille hinanden spørgsmål.”

Nu, hvor Danmark er kommet med i samarbejdet, har Fredrik Skavlan og den øvrige redaktion lavet en liste over danske gæster, som de gerne vil have med. Tidligere har blandt andet Mads Mikkelsen og Sidse Babett Knudsen medvirket. På lørdag, hvor talkshowet første gang bliver sendt, er Peter Ålbæk med som gæst.

Fredrik Skavlan mener, at forskellighederne mellem de skandinaviske lande vil gavne programmet:

”Danskere vil måske sige, at svenskere er lidt pæne og politisk korrekte. Svenskerne vil sige det modsatte om danskerne. Jeg tror, at vores forskellige humor og grader af alvor vil gavne showet. Det spændende er, når der er stor kontrast blandt gæsterne.”

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button