TV-Nyt

De sidder i den dansk fagjury til Eurovision 2017

eurovision 2017 ukraineI 2016 blev der indført nye regler ved Det Europæiske Melodi Grand Prix, så både seerne og en jury fra hvert land skal uddele hvert sit sæt af klassiske Grand Prix-point, nemlig 1-8, 10 og de legendariske 12 point. Sådan bliver det også i år, og nu er der blevet sat navn på, hvem der skal sidde i den danske fagjury.

Fagjuryen i år består af:

Sys Bjerre – sangerinden, der siden kæmpehittet ’Malene’ i 2008, har udsendt fire album og sidste år medvirkede i teaterstykket ’Dirch’.

Morten Kærså – komponist, sanger og producer, nok bedst kendt fra gruppen ’Moonjam’ og hits som ’Gennem ild og vand’, ’Bag de blå bjerge’ m.fl.

Monique Spartalis – sangerinde, der slog igennem i 1991 med hittet ’Tell Me Why’ og siden har udgivet fem album. Hun står også bag flere børneudgivelser.

Anders Øhrstrøm – komponist, producer og sanger, der har sunget i kor for Danmark ved Eurovision Song Contest i 2005, 2008, 2009 og 2013, hvor Emmelie de Forest vandt. Er også med i Infernals tour-band.

Cisilia – sangerinde, der blandt andet har lavet hits som ’Ring den alarm’ og ’Vi to datid nu’. Fik to Danish Music Awards i 2015

I den første semifinale, som DR1 viser tirsdag den 9. maj klokken 21.00, vil Danmark ikke kunne stemme, men det kan både seerne og juryen så altså torsdag og lørdag, hvor det dog aldrig vil være muligt at stemme på Danmark selv.

Sidste år gik de højeste danske point til Belgien og Australien i semifinalen, mens Sverige og Ukraine fik de højeste tal fra Danmark i finalen.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button