Streamingnyt

Show Me a Hero – Ny miniserie på 17. august.

hbo nordicFørste del af HBO-miniserien Show Me a Hero på HBO Nordic d. 17. august.
Ny miniserie fra David Simon (The Wire) og Paul Haggis, som vandt 2 Oscars for filmen Crash.

Show Me a Hero er skabt af David Simon (HBO’s Treme og The Wire) og instrueret af Paul Haggis (Crash). Miniserien er baseret på Lisa Belkins bog af samme navn, som er baseret på virkelige hændelser. Miniserien består af seks afsnit og udforsker emner som hjem, race og samfund for embedsmænd, bureaukrater, aktivister og almindelige borgere i Yonkers, New York.

Miniseriens rolleliste prydes bl.a. af Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson-Jackson, Bob Balaban og Jim Belushi.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I slutningen af 80’erne, blev Yonkers – en New York-bydel nord for Bronx med 200.000 indbyggere – hvoraf 80% var hvide – pludselig konfronteret med en politisk upopulær virkelighed. Justitsministeriet afslørede at byens embedsmænd havde brugt statens midler til målrettet at raceopdele byen gennem flere årtier.

Straffen for bruddet på borgerrettighederne var simpel, men sprængfarlig politisk set: Yonkers skulle bygge alt i alt 1000 lavindkomstboliger på det ”hvide” område i byen. Boligeksperten Oscar Newman (Peter Riegert, Local Hero) ønsker at bruge en ny filosofi indenfor offentlig boligbyggeri til at undgå det højhusslum, som havde domineret tidligere generationer, og Yonkers’ boligkommisær Peter Smith (Terry Kinney, HBO’s Oz) samt boligkonsulenten Robert Mayhawk (Clarke Peters, HBO’s The Wire) er klar til at hjælpe ham.

Deres tilgang vækker vrede hos de hvide indbyggere, som er fastsat på at beskytte deres egne ejendomsværdier og stoppe offenlig bebyggelse, koste hvad det vil. Wasicsko (Oscar Isaac, Inside Llewyn Davis, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens), et ungt medlem af byråddet, støtter i første omgang beboerne og udnytter situationen til at slå borgmesteren af pinden, men valgresultatet gør ikke udfaldet af borgerrettigheds-retssagen mindre uundgåeligt for Yonkers.

Wasicsko og hans unge kone Nay (Carla Quevedo, “Abril en Neuva York”), som er ansat i kommunen, bliver påvirket af den strømvirvel, der følger, og i sidste ende bliver deres liv ændret for altid. Langsomt og ufravigeligt bliver beboelsesområderne bygget, og de beboere, som er nødt til at krydse Yonkers’ race-grænse bliver udvalgt.

Del 1 og 2 af miniserien har premiere på HBO Nordic d. 17. august.
Del 3 og 4 af miniserien har premiere på HBO Nordic d. 24. august.
Del 5 og 6 af miniserien har premiere på HBO Nordic d. 31. august.

https://youtu.be/uj5Nt-HoBhw


Image Oscar Isaac
(Nick Wasicsko)Oscar Isaac blev født i Guatemala I 1979 og voksede op i Miami, Florida. Isaac dimitterede fra Julliard School i New York City i 2005 og var efterfølgende med i New Yorks Public Theater’s Shakespeare in the Park’s opsætning af Romeo og Julie, hvor han spillede Romeo. I 2013 spillede Isaac med i filmen Inside Llewyn Davis, som er skrevet og instrueret af Coen-brødrene. Filmen vandt en pris ved Cannes filmfestival i 2013, og Isaac vandt en Golden Globe for for bedste mandlige skuespiller i en musical eller komediefilm. Isaac har spillet med i en række anmelderroste film, deriblandt Drive (2011), A Most Violent Year (2014) og Ex Machina (2015). I 2015 vil man også kunne se Isaac i en hovedrolle i Star Wars: The Force Awakens, og i 2016 skal han være med i den nye X-Men-film X-Men: Apocalypse.

Image Catherine Keener
(Enoch “Nucky” Thompson)Catherine Keener blev født i Florida i 1959. Hun er blevet nomineret til en Oscar to gange for sine biroller i Being John Malkovich (1999) og Capote (2005).Keener er bedst kendt for sin optræden i selvstændige lavbudgetsfilm som Johnny Suede (1991) sammen med den dengang ukendte Brad Pitt, såvel som Samuel L. Jackson og Nick Cave, Living in Oblivion (1995) med Steve Buscemi og Peter Dinklage i sin debutrolle. Hun har også medvirket i Walking and Talking (1996), som blev nomineret til The Grand Jury Price ved Sundance filmfestival. I nyere tid har hun også medvirket i anmelderroste film som Judd Apatows The 40 Year Old Virgin (2005), Sean Penns Into the Wild (2007), An American Crime (2008), som hun blev nomineret til en Golden Globe og en Emmy for, og Charlie Kaufmans regidebut Synecdoche, New York (2008).

Image Alfred Molina
(Councilman Henry J. Spallone)Alfred Molina blev født i Storbritanien i 1953, og dimitterede fra Guildhall School of Music and Drama i London. Han har medvirket i en lang række tv-produktioner, film og forestillinger, deriblandt to Royal National Theatre-produktioner og den Tony-vindende forestilling Art on Broadway. Han spillede en mindre rolle i Indiana Jones-filmen Raiders of The Lost Ark in 1981, og i nyere tid har han spillet med i film som Frida (2002), Coffee and Cigarettes (2003), Spider-Man 2 (2004), The Da Vinci Code (2006), An Education (2010) og den Emmy- og Golden Globe-nominerede HBO-film The Normal Heart, som også skaffede ham en Emmy-nominering for bedste mandlige birolle i en miniserie eller film.

I samme kategori

Back to top button