Streamingnyt

Serieland er tilbage på TV 2 Play

Serieland JohanneSerier og streaming er kommet for at blive, og det samme er ‘Serieland’ på TV 2 PLAY, som i dag, onsdag 13. april, vender tilbage på TV 2s streamingtjeneste.

Sæsonpremieren har Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen som gæst, og sammen med værterne Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb anmelder de den nyeste sæson af ‘House of Cards’ og finder frem til Christiansborgs udgave af Frank Underwood.

Christiansborgs Frank Underwood begynder med J
For dem, der ikke ved det, er Frank Underwood hovedpersonen og præsidenten i Netflix-serien ‘House of Cards’, som handler om det politiske spil i USA. Det, der kendetegner Frank Underwood, er evnen til at manipulere og iscenesætte sig selv gunstigt for at opnå magt.

‘Serieland’ har fundet fire kandidater, der medvirker i programmet – Simon Emil Ammitzbøll (LA), Joachim B. Olsen (LA), Mattias Tesfaye (S) og Morten Messerschmidt (DF) – og den, der har flest lighedstegn med Frank Underwood, er Joachim B. Olsen.

– Vi er rigtig glade for, at de fire politikere er med på spøgen og beredvilligt forholder sig personligt til en række eksempler, der kendetegner Frank Underwood. F.eks. om, hvorvidt tiden på politisk arbejde er gået ud over parforholdet, og om politikerne nogensinde har haft lyst til at skubbe en journalist ud foran et tog, fortæller Kasper Lundberg.

Hans medvært Frederik Dirk Gottlieb uddyber:

– Vores lille eksperiment skal naturligvis tages som en spøg, men det, der gør serien så interessant, er, at den netop giver et indblik i politik bag facaden. Selvfølgelig i en dramatiseret form, hvor alt det kedelige rugbrødsarbejde er skåret væk, men alligevel sidder man med et indtryk af, hvad der skal til for at kunne begå sig i den politiske verden. Og det er oplagt at se den i forhold til dansk politik.

Flere serier, mere ‘Serieland’
Streaming af tv er i vækst i Danmark med flere tjenester at vælge imellem og masser af både gamle og nye serier.

– ‘Serieland’ udkommer hver anden uge i erkendelse af, at der er virkelig meget godt at se derude, så seerne nu har to uger til dels at få set ‘Serieland’, dels at nå at se de gode serier, der anbefales. Samtidig forlænger vi sæson tre, så den varer til og med sommeren, hvilket giver mulighed for at favne og guide til flere serier. ‘Serieland’ er desuden til stede dagligt på Facebook med sin egen profil, hvor vi dyrker vores fokus på at være det foretrukne sted at diskutere serier, og hvor alle kan give hinanden tips til det næste at se, fortæller Sune Roland, kanalchef for TV 2 PLAY.

Han understreger samtidig, at ‘Serieland’ er redaktionelt uafhængigt og derfor bl.a. anmelder serier fra alle danske streamingtjenester.

‘Serieland’ på TV 2 PLAY
‘Serieland’ kan kun ses på TV 2 PLAY. Første program kan – gratis – ses on demand allerede nu og udkommer herefter hver anden onsdag med et nyt program. I hvert program møder vi en gæst, der selv har et betydeligt forbrug af serier, og som anmelder aktuelle serier sammen med værterne. Blandt de kommende gæster er tv-værterne Ulla Essendrop og Anders Breinholt.

I det første program, hvor Johanne Schmidt-Nielsen er gæst, anmeldes ‘House of Cards’ og ‘Making a Murderer’, ligesom en top 3 over de største seriepsykopater afsløres. ‘Serieland’s to værter, Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb, medvirker også fast som serieeksperter i ‘Go’ morgen Danmark’ hver anden søndag.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button