Streamingnyt

Serieanbefaling: Years and Years – intens fremtidsserie tager udgangspunkt i nutiden

HBO Nordic er stedet for én af de bedste serier lige nu. Det er den britiske BBC-serie Years and Years, der godt nok starter i nutiden, men så går det ellers stærkt i denne fremtidsserie, der virker både fascinerende men måske frem for alt skræmmende. Uden at afsløre for meget, så ser fremtiden ikke alt for lys, hvis det går ligesom i serien.

Fremtidsserien, der er skabt af T. Davis (A Very English Scandal),  tager udgangspunkt i familien Lyons, som vi følger 2019 til 2034. Det er søskendeflokken: Stephen (Rory Kinnear) der er finansmand, Daniel (Russell Tovey), homoseksuel og arbejder med flygtningen, Rosie (Ruth Madeley) en glad single mor der sidder i kørestol, og Edith (Jessica Hynes) som er journalist og politisk aktivist. Bedstemor Muriel (Anne Reid) er samlingspunktet for familien.

Vi følger deres ned og opture med udgangspunkt i Brexit, Trumps genvalg og brug af atomvåben, Kina som stormagt, et stadig mere uroligt og splittet Europa, hvor klimaforandringer skaber store problemer. Man kan roligt sige, at familien Lyons får sin sag for med at navigere og tilpasse sig den nye virkelighed, som årene går.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vivienne Rook Years and Years

Politisk så er hovedpersonen Vivienne Rook, spillet sublimt af Emma Thompson. Vi følger hendes politiske indtræden på den britiske politiske scene. Det bringer hende ikke frem i første række fra dag et, men med Trump-agtig retorik, egen tv-kanal og det stigende kaos i Storbritannien, så går der ikke længe, før det ændrer sig.

Years and Years byder også på teknologiske fremtidsspådomme, som Stephens datter, der først drømmer om at få sin hjerne overført til skyen for at leve for evigt, og senere får indopereret helt nye muligheder, som gør det unødvendigt at gå og kigge på smartphoneskærmen.

Years and Years

Years and Years er en medrivende men også tankevækkende dramaserie. Der er en konstant frygt og usikkerhed, der svæver over alle karaktererne. Man kan relatere særligt meget til denne, netop fordi den tager udgangspunkt i nutiden, og hvor vi rent faktisk kan havne i fremtiden.

Med kun 6 episoder der skal dække så mange år, så bliver den aldrig langtrukken. Serien er et frisk pust som i hvert fald har har fået tag i undertegnet. Sidste afsnit af Years and Years kommer online på HBO Nordic 19. juni, hvor alle 6 afsnit således kan streames.Years & Years (2019): Official Trailer | HBO
Years & Years (2019): Official Trailer | HBO


Serieanbefaling Years and Years


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button