TV-Nyt

I sektens klør – ny DR2 dokumentar

I sektens klør DR2
Foto: DR Fakta

I to programmer går DR2 Dokumentar tæt på historien om en frikirkepræst, der beskyldes for overgreb på unge i menigheden over en årrække. Myndighederne har fået advarsler undervejs. DR2 Dokumentar stiller myndighederne til ansvar for fejl og svigt.

Frikirke-medlemmer står frem
I gennem 10 år har medlemmer af en frikirke i Silkeborg båret på en hemmelighed om deres præst. For i kirken er noget gået grueligt galt. Præsten forholder sig tavs, men nu står en række af kirkens tidligere medlemmer frem for første gang og fortæller deres version af, hvad der er foregået. Det er beretninger om ydmygelser og seksuelle overgreb, som at skulle spise bræk og eget sæd og blive truet med at få sat ild til sig – alt sammen for at bevise deres kærlighed til gud.

Det er en historie om en præst i en frikirke, der havde stor succes med at få fat i de unge i, men som nu beskyldes for krænkelser og alvorlige overgreb begået mod netop flere af kirkens unge, som står frem i dette program.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

“Enten er det os alle sammen som lyver, og han er uskyldig. Eller også er der noget pilråddent i ham”, siger en af de unge, som vælger at stå frem og fortælle sin historie.

Myndighederne har svigtet
Silkeborgs borgmester har sagt, at sagen er håndteret fuldstændigt, som han synes den skulle. Men DR2 kan dokumentere, at både kommunen og politiet allerede for seks år siden fik de første advarsler, som langt fra er håndteret korrekt.

DR2 Dokumentar har vist dokumentationen og myndighedernes reaktion til seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup, som siger:

“Det er offentligt omsorgssvigt af nogle børn, som ingen har taget sig af”.

Det viser sig, at sagen er langt større end antaget, og DR2 Dokumentar sporer præsten, der nu er flyttet til USA, for at søge svar.

Første del sendes på DR2 mandag den 19. december klokken 21.30.

Anden del sendes på DR2 tirsdag den 20. december klokken 21.30.

I samme kategori

Back to top button