TV-Nyt

Se tv-serie nomineringer til Robert 2014 priser

Rita TV 2 Sæson 2 PremiereDa nomineringerne til årets Robert-priser tirsdag blev offentliggjort, var det to TV 2-serier, ”Dicte” og ”Rita”, der stod med allerflest nomineringer – nemlig fem til hver.

Det var endnu flere nomineringer end til DR1-serierne ”Broen II” og ”Borgen III” med hver fire nomineringer og TV 2 ZULU-serien ”Tomgang”, der har fået tre nomineringer.

”Dicte”, der netop er gået i optagelse med sæson 2, er nomineret i kategorierne ’årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie’ (Iben Hjejle), ’årets mandlige hovedrolle i en tv-serie’ (Lars Brygmann), ’årets kvindelige birolle i en tv-serie’ (Lene Maria Christensen) og ’årets mandlige birolle i en tv-serie’ (nomineringer til både Dar Salim og Lars Ranthe).

”Rita” sæson 2 er nomineret i kategorierne ’årets danske tv-serie’, ’årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie’ (Mille Dinesen), ’årets mandlige hovedrolle i en tv-serie’ (Carsten Bjørnlund), ’årets kvindelige birolle i en tv-serie’ (Lise Baastrup) og ’årets mandlige birolle i en tv-serie’ (Tommy Kenter).

Nomineringer til ”Tomgang” og til ”SJIT Happens”
TV 2 ZULU havde i efteråret 2013 sin hidtil bedste sæson blandt de 15-40-årige, og den succes skyldtes bl.a. serierne ”Tomgang” og ”SJIT Happens”. Begge serier er nomineret til Robert-priser, og det glæder ZULU-redaktør Maj-Britt Landin.

– Det er et vigtigt signal, at comedy og det korte serieformat nu også har fået plads og anerkendelse i branchen. At ”Tomgang” og ”SJIT Happens” er blandt de nominerede, har stor betydning for os fremover i forhold til udvikling af nye og originale formater – men først og fremmest er det jo seerne, der skal elske de programmer, vi laver, siger Maj-Britt Landin.

Både ”Tomgang” og ”SJIT Happens” er nomineret i kategorien ’årets korte tv-serie’, og herudover er ”Tomgang” nomineret i ’årets mandlige birolle i en tv-serie’ (Rune Klan) og ’årets kvindelige birolle i en tv-serie’ (Tina Gylling Mortensen).

Årets korte tv-serie 
Kødkataloget 
Pendlerkids II
Rytteriet II
Sjit Happens
Tomgang

Årets danske tv-serie
Borgen III
Broen II
Rita sæson 2

Årets kvindelige hovedrolle – tv-serie 
Birgitte Hjort Sørensen (Borgen III)
Iben Hjejle (Dicte)
Lisa Dankyi-Appah Thomsen (Pendlerkids II)
Mille Dinesen (Rita sæson 2)
Sofia Helin (Broen II)

Årets mandlige hovedrolle – tv-serie
Carsten Bjørnlund (Rita sæson 2)
Igor Svideniouk Egholm (Hemmeligheden)
Kim Bodnia (Broen II)
Lars Brygmann (Dicte)
Søren Malling (Borgen III)

Årets kvindelige birolle – tv-serie
Camilla Bendix (Broen II)
Lene Maria Christensen (Dicte)
Lise Baastrup (Rita sæson 2)
Rikke Louise Andersson (Kødkataloget)
Tina Gylling Mortensen (Tomgang)

Årets mandlige birolle – tv-serie
Christian Tafdrup (Borgen III)
Dar Salim (Dicte)
Lars Ranthe (Dicte)
Rune Klan (Tomgang)
Tommy Kenter (Rita sæson 2)

I samme kategori

Back to top button