Sanne Salomonsen i Her er dit liv på DR1

| mandag 28. nov, 2011 18:30 | 0 Kommentarer

Sanne Salomonsen Her er dit liv DR1‘Det er ikke det, du siger’, ‘Sui Sui’ og ‘Taxa’. Hele Danmarks “Rockmama” har sunget sig ind i hjerterne og erindringen hos de fleste. På fredag den 2. december er Sanne hovedperson i ‘Her er dit liv’, der sendes kl. 20.00 på DR1.

Først var det skuespilleren Niels Olsen, så var det den internationalt anerkendte sangskriver og producer Remee, og på fredag er det sangerinden Sanne Salomonsen, som er gæst hos Puk Elgård i ‘Her er dit liv’. I programmet bliver Sanne hyldet for al den glæde og energi, hun gennem årtier har bragt ind i de små hjem og på de store danske rockscener.

Kidnappet midt i et foto shoot

I dag kl. 12.00 troede Sanne Salomonsen, at hun skulle medvirke i et foto shoot, som hun har gjort adskillige gange i løbet af sin lange karriere. Men da Puk Elgård pludselig dukkede op, blev det klart for Sanne, at dagen i dag skulle forløbe noget anderledes, end hun havde regnet med. Heldigvis lod Sanne sig overtale til at skifte fotostudiet ud med tv-studiet og takkede ja til at være hovedperson i ”Her er dit liv”.

Lille Sanne Superstar
Sanne Salomonsen debuterede som 14-årig, og hun fik hurtigt tilnavnet “Lille Sanne Superstar”. Som purung medvirkede hun i forskellige musical-opførelser, for eksempel ‘Hair’, ‘Godspell’ og ‘Touch’. Sanne var kun 17 år, da hun udgav hun sit første soloalbum og i løbet af sine 20’ere var hun både frontfigur i 80’er bandet Sneakers samtidig med, at hun sang i Anne Linnet Band.

Rockmama og teaterdiva
I 1984 spillede Sanne med i Anne Linnets musical ‘Berlin ’84’ og et af hendes største hits fra forestillingen, ‘Misbrugt og forladt’ brændte sig ind i sjælen hos danskerne. Året efter genoptog Sanne sin solokarriere med lp´en ‘Sanne Salomonsen’, som blev et stort comeback med udsolgte koncerter i både Danmark og Sverige.

I 2001 kunne man opleve Sanne Salomonsen i hovedrollen som Evita Peron i musicalen ‘Evita’ og i 2005 stod Sanne atter på teaterscenen ved hendes “selvbiografiske” ‘The Show’ på Bellevue Teatret nord for København.

Sanne Salomonsen havde en pause fra musikken efter, at hun blev ramt af en blodprop i 2006. Men Sanne kæmpede sig tilbage og siden 2009 har hun på ny glædet sine fans med koncerter og ny musik. På fredag er der igen mulighed for at se og høre mere til en af tidens mest succesfulde sangerinder på den danske rockscene.

Om ’Her er dit liv’
’Her er dit liv’ er blevet sendt af flere omgange. Senest for 12 år siden med Camilla Miehe-Renard som vært og før det styrede Gregers Dirckinck-Holmfeld slagets gang. Blandt hovedpersonerne i ”Her er dit liv” har blandt andre været Otto Brandenburg, Svend Auken, Diana Benneweis og Buster Larsen.

Her er dit liv: Sanne Salomonsen. Fredag den 2. december kl. 20.00 på DR1
 

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt