TV 2 Play

Sådan streamer danskerne på TV 2 Play

De senere år har danskerne i stigende grad taget streaming til sig – det gælder både streaming af lineære kanaler samt on demand-indhold. Muligheden for at streame indhold on demand åbner for flere typer seeradfærd, fordi on demand-tilbuddet giver brugerne mulighed for selv at vælge indholdet og se det, når det passer præcist til deres ønsker og behov.

– På TV 2 Play ser vi forskellige adfærdsmønstre i forhold til forbruget af on demand-indhold, siger Sofie Bruun, Head of Market & Audience Insights på TV 2 og fortsætter:

– Helt overordnet set foregår en stor del af det samlede on demand-forbrug på TV 2 Play relativt tæt på programmernes lineære sendetidspunkt. Men en stor del af on demand-seningen foregår dog også en uge eller mere efter programmets publicering.

Tendensen ses primært på programmer, hvor en stor del af forbruget foregår on demand via TV 2 Play (ikke sport og nyheder). Fælles for disse programkategorier er, at mellem 60 procent og 75 procent af on demand-forbruget i gennemsnit finder sted inden for den første uge efter programmets publicering. Der er dog forskelle i fordelingen af forbruget på tværs af programtyper. Særligt danske fiktionsserier har typisk længere levetid, og en større andel af on demand-forbruget her finder sted syv dage efter publicering.

On demand forbruget på TV 2 Play tidsmæssigt
Grafik: TV 2

Et eksempel på en dansk fiktionsserie med relativt lang levetid på on demand-forbruget er krimiserien ’Sommerdahl’. Seriens fjerde sæson havde samlet set et højt on demand-forbrug på TV 2 Play, og her lå lige omkring halvdelen af on demand-forbruget syv dage efter publiceringen.

– Vi ser en tydelig tendens, hvor en del af seningen finder sted mere end en uge efter publicering. Det fortæller os, at programindhold i stigende grad opnår længere levetid, og når vi taler med danskerne om deres streamingvaner, kan vi se og høre, at de oplever, at programmer er aktuelle i længere tid, siger Sofie Bruun.

Et andet eksempel er TV 2-dokumentaren ’Balladen om kolonihaven’, som hen over de første 28 dage opnåede meget høje on demand-seertal på TV 2 Play. Også her lå næsten halvdelen af alt on demand-forbruget mere end syv dage efter publicering på streamingtjenesten.

– ’Balladen om kolonihaven’ er et godt eksempel på et program, hvis aktualitetsperiode i høj grad blev forlænget af muligheden for at se indholdet on demand. I takt med at programmet blev et samtaleemne blandt danskerne, steg on demand-seningen – også relativt lang tid efter seriens premiere, siger Sofie Bruun.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button