TV-Nyt

Sådan sender DR fra kroningen af Kong Charles

Lørdag, den 6. maj, står i det britiske kongehus tegn på DR1 og DRTV, da Kong Charles officielt krones som Storbritanniens konge ved en storslået ceremoni i kirken Westminster Abbey.

DR markerer dagen gennem flere programmer med historisk perspektiv og hyldest.

Kroningen af Kong Charles på DR –  sendetider 6. maj

Klokken 10-15.30:
På dagen vil værterne Ulla Essendrop og Kåre Quist guide seerne igennem ceremonien sammen med en række gæster i programmet ‘Kong Charles bliver kronet. Historie og hyldest – direkte fra London’, som sendes på DR1 og DRTV. Blandt andre reporterer Kim Bildsøe direkte fra London, mens historiker Cecilie Nielsen, Peter James Stark, der er kommunikationsrådgiver med mange års erfaring med at følge britisk politik, samt tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen gæster studiet.

Klokken 19-20:
Om aftenen sender Kim Bildsøe højdepunkter live fra London i programmet ‘Kong Charles’ kroning: Det bedste fra en historisk dag’ på DR1 og DRTV med de største øjeblikke fra kroningen og begivenhederne omkring den.

Flere TV- programmer om det britiske kongehus

Det er ikke kun på dagen, at DR markerer, at Storbritannien officielt får en ny konge. I ugen op til offentliggøres nye dokumentarer, mens seerne allerede nu kan finde flere programmer på DRTV, der går i dybden med det britiske monarki og dets centrale skikkelser.

Virkelighedens The Crown

Som arvtager til den britiske krone lever Charles et privilegeret, men kontrolleret liv. Dokumentaren skildrer bagsiden af kronen med fokus på de største kriser i det britiske kongehus gennem Kong Charles’ ekstraordinære liv.

Alle fem afsnit ligger klar på DRTV onsdag den 3. maj klokken 6.00, og serien sendes på DR2 hver onsdag aften klokken 20.10 fra samme dato.

Royal renovering – Charles har en plan

Dokumentaren fortæller historien om Kong Charles’ konsortium, der i 2007 betalte 45 millioner pund for det nedslidte gods Dumfries House i Storbritannien. Hensigten var at istandsætte ejendommen og genskabe en af de største murhaver i Europa, samt oprette en førsteklasses hotel- og restaurantskole, en tekstilskole og kulturarvs-værksteder. Et kamerahold har fulgt renoveringen gennem 10 år og lært mennesket bag den offentlige person at kende.

Den britiske dokumentar fra 2022 publiceres fredag den 5. maj klokken 6.00 på DRTV, og sendes også på DR2 samme aften klokken 21.35.

Kong Charles III – Manden og monarken

Fra det øjeblik, han blev født i 1948, har kameraerne fulgt ham tæt. Prinsen af Wales har haft hele sit liv til at forberede sig til rollen som Storbritanniens næste konge. Arkivmaterialet om Charles III er varieret og fuld af detaljer. Dokumentaren undersøger, hvordan Kong Charles’ har søgt at definere sig selv og giver et bud på, hvilken slags konge han mon bliver.

Den britiske dokumentar fra 2022 ligger allerede på DRTV og sendes på DR1 lørdag den 6. maj klokken 15.30 – direkte efter DR’s livesending fra kroningen.

Prinsesse Diana

Forholdet mellem Diana og prinsen af Wales var tabloidpressens yndlingsemne i næsten to årtier. Gennem arkivmateriale fortælles historien om hendes sensationelle liv og død – fra det første møde med prinsen, fødslen af deres to sønner, den bitre skilsmisse og til langt efter hendes tragiske og alt for tidlige død den 31. august 1997. Hvilken indflydelse har Diana haft på os og det britiske monarki?

Den britiske dokumentar fra 2022 er allerede på DRTV – og sendes på DR2 søndag den 7. maj klokken 22.00.

Elizabeth II helt privat

I hele sit liv har Elizabeth II været i mediernes søgelys. Men siden hun var ung pige, har den kongelige familie også filmet hinanden. Nu giver hun særlig adgang til hundredvis af usete filmoptagelser – fra hendes forlovelse med Prins Philip på Balmoral, livet som ung mor og helt frem til hendes kroning i 1953. Et sjældent indblik i monarkens private liv.

BBC-dokumentaren fra 2022 er tilgængelig nu på DRTV.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button