TV-Nyt

Sådan markerer DR Genforeningen

De kommende måneder sætter DR fokus på Genforeningen med en række nye programmer og en omfattende dækning af arrangementer og events i anledning af 100-årsdagen.

Grænseland – ny dramadokumentar

En af hjørnestenene i DR’s dækning bliver dramadokumentaren ’Grænseland’, der i fire afsnit fortæller om tabet af og Genforeningen med Sønderjylland og giver et bud på, hvad der skete med Danmark som nation i denne dramatiske og afgørende periode af danmarkshistorien.

Det er holdet bag ’Historien om Danmark’, der står bag ’Grænseland’, som har premiere på DR1 til foråret. DR’s streamingtjeneste DRTV vil desuden tilbyde en række supplerende historiske programmer til ’Grænseland’.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Flemming Møldrup undersøger, hvem sønderjyderne er, og hvad Genforeningen egentlig går ud på

På DR1 er Flemming Møldrup fra ’Kender du typen?’ på vej med en programrække, hvor han undersøger, hvem sønderjyderne er, og hvad Genforeningen egentlig går ud på. Med på turen har han forfatteren Tom Buk-Swienty, som er vokset op i Sønderborg, og som blandt andet har skrevet bøger om krigen i 1864, hvor Sønderjylland blev adskilt fra det øvrige Danmark. Serien har premiere til foråret.

Officielle markeringer dækkes

DR er naturligvis også til stede og transmitterer fra en række af de officielle markeringer af Genforeningen.

Allerede på fredag den 10. januar klokken 21.00 viser DR2 gallaforestillingen fra Det Kongelige Teater i anledning af 100-årsdagen for Versailles-Fredens ikrafttrædelse.

Mandag den 10. februar klokken 19.00 sender DR1 fra de mange fester i Sønderjylland til minde om afstemningsdagen i 1920.

Fredag den 10. juli sender DR1 fra den gamle grænse ved Christiansfeld, hvor kongen for præcis 100 år siden red ind i det genforenede Sønderjylland.

Lørdag den 11. juli rykker DR1 studiet til Dybbøl Banke, hvor der vil være folkefest med officielle taler og underholdning.

Søndag 12. juli klokken 17.00 sender DR direkte fra Ribe Domkirke, hvor en festgudstjeneste afslutter den officielle markering af genforeningsjubilæet.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button