TV-Nyt

Sådan dækkes Folketingsvalget 2022 på DR og TV 2

Allerede i aften 5. oktober fra klokken 20.00 står alle 14 partiledere klar i vandrehallen på Christiansborg til knap to en halv times direkte debat, som kan ses både på DR1, DRTV og TV 2. Værter er Nina Munch-Perrin fra DR og Troels Mylenberg fra TV 2.

Folketingsvalget 2022 på DR

DR dækker valget på alle sine platforme og kanaler samt i en række af de programmer, som vælgerne allerede kender. Det er for eksempel ’Sara og Monopolet’ på P4, som i anledning af valget kommer til at hedde ’Sara og Partilederne’, det er ’Formiddag på 4’eren’, som også får besøg af alle partilederne. Det samme gør ’Go’ Morgen P3’. Alle programmer kan også høres på DR LYD.

Blandt de valgprogrammer på tv, som vælgerne kender fra tidligere, er ’Mød partierne’, der sendes på DR1 og DRTV. Her præsenteres alle 14 partier ét efter ét frem mod valgdagen.

DR viser også endnu en debat mellem statsministerkandidaterne, og med et talstærkt publikum i DR Koncerthuset fejres det danske demokrati med ’Demokratiets aften’, som er en sidste partilederrunde på DR, inden krydset skal sættes.

DR’s ni distrikter har også ved dette valg en vigtig rolle i dækningen af valget. Her kan lytterne på P4-kanalerne møde alle folketingskandidater fra det område, hvor de selv bor, og følge med i emner og historier, som kan være udslagsgivende for, om den ene eller anden kandidat bliver valgt.

DRTV er stedet, der samler hele DR’s valgdækning på tv. Det vil sige, at man for eksempel kan se eller gense ’Mød partierne’ eller statsministerdebatterne.

I anledning af valget udvides omfanget af friske nyhedsopdateringer fra klokken 7.00 til klokken 23.00. På DRTV kan man også finde korte videoer, explainere, der forklarer de vigtigste ord og begreber i valgkampen. Det kan for eksempel være ord som Arne-pension, ældrecheck eller klimaneutral.

DR Nyheder følger valgkampen tæt minut for minut på DRTV og dr.dk og bringer seneste nyt fra valgkampen fra morgen til aften. Her kan man altid blive opdateret, og følge med direkte, når politikerne debatterer eller de politiske udspil fremlægges.

Hver eftermiddag klokken 17.30 sendes valgmagasinet ’Valgets Døgn’ på DRTV og DR1.

Folketingsvalget 2022 på TV 2

Som en del af TV 2s omfattende valgdækning indtager TV 2 NEWS en helt central rolle, hvor der rykkes rundt på sendeplanen, og hvor både eksisterende og nye magasiner sætter fuldt blus på valget.

– TV 2 NEWS bliver hele Danmarks valgkanal. Her vil vi dække valget non-stop fra alle områder af landet, samtidig med at seerne hele tiden kan holde sig opdateret på den seneste udvikling fra Christiansborg, hvor vi også etablerer et studie. Derudover vil både vores faste og nye politiske magasinprogrammer køre med en række forskellige valgtemaer, siger TV 2s nyhedsdirektør Ulla Pors Nielsen.

To gange i løbet af valgkampen inviterer TV 2 til store valgtræf på Fyn og i Nordjylland arrangeret i samarbejde med henholdsvis TV 2 Fyn og TV 2 Nord. Her vil man kunne komme forbi i løbet af eftermiddagen og aftenen og se liveudgaver af velkendte programmer fra TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 Regionerne, samtidig med at der også vil være events med masser af plads til politisk diskussion og dialog mellem borgere og politikere. Både 9. oktober i Odense og 27. oktober i Aalborg vil TV 2 være massivt til stede med dækning fra TV2.DK, TV 2 ECHO, TV 2 NEWS og de store nyhedsudsendelser på TV 2.

Det første valgtræf kulminerer i en debat mellem de tre statsministerkandidater, mens det andet ender i en særudgave af ’Højlunds Forsamlingshus’. Indimellem de to valgtræf arrangerer TV 2 også valgdebat i Esbjerg 13. oktober, hvor TV 2 og TV Syd sætter fokus på nogle af de dagsordener, der optager unge vælgere.

De gennemgående valgværter på TV 2s hovedkanal bliver Cecilie Beck, Ask Rostrup, Troels Mylenberg og Hans Redder, der også vil være i studiet på Christiansborg på selve valgaftenen.

Undervejs i valgkampen sender TV 2 også ’Partilederne Live’, hvor værter fra TV 2 Nyhederne i samarbejde med værter fra ’Go’ Aften Live’ går tæt på hver af de 14 partiledere og deres politik.

  • I aften kl. 20 sender TV 2 partilederdebat sammen med DR. TV 2 følger op med endnu en partilederdebat på valgets sidste aften.
  • TV 2 NEWS bliver valgkanal og dækker valget fra hele landet og med studie på Christiansborg.
  • På hovedkanalen TV 2 vil man blandt andet kunne følge de store partilederdebatter, ligesom de almindelige nyhedsudsendelser har stort fokus på valget og bliver udvidet i samarbejde med de otte TV 2 Regioner.
  • TV 2 sender ’Partilederne Live’, hvor værter fra TV 2 Nyhederne i samarbejde med værter fra ’Go’ Aften Live’ i løbet af valgkampen går tæt på hver af de 14 partiledere og deres politik.
  • To dage i løbet af valgkampen inviterer TV 2 til lokale valgtræf i Odense 9. oktober og Aalborg 27. oktober i samarbejde med TV 2 Fyn og TV 2 Nord. Her vil borgere kunne komme forbi og opleve liveudgaver af en lang række velkendte TV 2-programmer.
  • TV 2 ECHO laver valgdækning skræddersyet til unge på forskellige sociale medier og have blikket rettet mod de emner, der fylder mest hos de unge. TV 2 arrangerer også valgdebat i Esbjerg 13. oktober med et stort fokus på unge i samarbejde med TV Syd.
  • På TV2.DK vil man kunne klikke sig gennem den velkendte kandidattest eller bruge opslagsværket ”Det mener partierne” til at blive klogere på kandidater og partier.
Kilde: TV 2 og DR presse

I samme kategori

Back to top button