TV-Nyt

Sådan dækker TV 2 VM

VM værter TV 2 studie
Nogle af TV 2s værter og fodboldeksperter i VM-studiet i Odense: Fra venstre ses superligatræner Niels Frederiksen, vært Peter Schmeichel og de to tidligere landsholdsspillere Flemming Povlsen og Niclas Jensen.
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Om godt to uger bliver VM 2014 i fodbold sparket i gang, og VM-feberen er så småt ved at indfinde sig verden over – også på TV 2, der dækker den store begivenhed massivt på alle platforme. Til det har TV 2 samlet et stærkt hold med folk som Morten Olsen, Thomas Frank og Niels Frederiksen til at supplere Peter Schmeichel og co.

Torsdag 12. juni klokken 22.00 bliver bolden givet op på Arena de São Paulo i Brasilien til åbningskampen ved VM 2014, hvor værtsnationen Brasilien skal op imod de altid solide kroater med blandt andre Luca Modric på holdet. Det er to hold, der traditionelt spiller meget forskelligt fodbold, for hvor Brasilien er kendt for deres sambafodbold, er kroaterne berygtede for deres kontante og hårde fysiske spillestil.

I det hele taget er der masser af kolorit og forskellige tilgange til fodbolden til VM med deltagende nationer fra hele verden. TV 2 viser 33 kampe fra den store turnering på tv – og alle kampe på TV 2 PLAY. Formidlingen på både TV 2 og TV 2 PLAY sker via personligheder, der ved en masse om fodbold, og som kan formidle VM til danskerne på en sjov, spændende og – ikke mindst – solid fodboldfaglig måde.

– VM i fodbold er altid noget helt specielt. Også denne sommer – selvom Danmark desværre ikke er med.  På TV 2 vil vi bruge rigtigt mange kræfter på at levere en alsidig dækning med stor faglighed – krydret med den sædvanlige begejstring, som kendetegner TV 2 Sporten. Vi glæder os helt vildt til at formidle fodbold-VM til hele Danmark, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. Han fortsætter:

– I år er det meget specielt med alle de nye platforme, vi kan udkomme på. Vi skal ramme vores brugere der, hvor de er. Og banen har aldrig været større. VM er ikke bare en tv-event – men en event på TV 2 PLAY, på vores apps, på de sociale medier og på tv2.dk, siger Frederik Lauesen.

Fagligheden i højsædet
I spidsen for TV 2s dækning af VM på skærmen står Peter Schmeichel som gennemgående vært. Med sig i studiet har han forskellige eksperter, blandt andre Flemming Povlsen, Niclas Jensen, cheftræner i Brøndby IF Thomas Frank, cheftræner i Esbjerg fB Niels Frederiksen. Desuden er den danske landstræner Morten Olsen ekspert i VM-studiet på tre kampe, åbningskampen Brasilien-Kroatien 12. juni, Spanien-Holland 13. juni og England–Italien 14. juni.

Der er desuden tre gennemgående kommentator-par under kampene, nemlig Flemming Toft og Morten Bisgaard, Thomas Kristensen og Jess Thorup samt Zak Egholm og Nicolai Stokholm.

– Jeg synes, at vi har samlet et helt utroligt stærkt VM-hold. Hvis man bare kigger på, hvor mange landskampe vores studiehold med Flemming Povlsen, Niclas Jensen og Peter Schmeichel har spillet tilsammen, så er vi langt over 200. Det betyder, de har indsigt i tingene. Derudover har vi nogle af de trænere koblet på, som jeg synes, er bedst til at formidle det fodboldfaglige i Danmark, nemlig Thomas Frank, Niels Frederiksen og landstræner Morten Olsen. Det er folk, der er rigtig dygtige til at videregive det fodboldanalytiske. Det, vi stræber efter, er, at være endnu mere faglige i vores dækning under det her VM, og at vi vil have flere og mere grundige analyser med afsæt i kampene, siger redaktionschef Allan Hvid, der har ansvaret for VM på TV 2.

Udsendte medarbejdere
Under VM har TV 2 også en række folk i Brasilien til at gribe de forskellige historier, der opstår, til at dække folkestemningen osv. Morten Ankerdal er TV 2s fremskudte vært fra Rio. Her vil Ankerdal rapportere fra VM i Brasilien og forsøge at indfange lidt af den sjæl, der kendetegner den fodboldglade nation.

TV 2 Sporten har kapret nyhedsvært Peter Grønborg under VM, og han vil rejse rundt i Brasilien og rapportere fra de største kampe og de store begivenheder. Både Morten Ankerdal og Peter Grønborg har deres egen fotograf med rundt. Peter Banke, der er forfatter og journalist med bopæl i Brasilien og blandt andet har skrevet en bog om stjernespilleren Neymar, skal også deltage i TV 2 Sportens VM-dækning. Og TV 2 Nyhederne sender blandt andre Rasmus Tantholdt og Jesper Steinmetz af sted for at lave historier fra Brasilien under VM.

– Vi har også absolut topklasse af formidlere nede i Brasilien under VM, og dem kommer vi til at bruge rigtigt meget, ikke kun på TV 2, men på alle vores platforme. Vi satser på at være mere transparente i vores dækning af den mest unikke fodboldbegivenhed i verden, og bruge Twitter, Facebook og andre sociale medier til at involvere seerne, siger Allan Hvid.

Udvidet dækning på TV 2 PLAY og tv2.dk
De danske fodboldfans kan også se frem til omfattende dækning af VM 2014 både på TV 2 PLAY og på tv2.dk. På TV 2 PLAY kan danskerne både se de kampe, der sendes på TV 2, mens alle VM-kampene – også de kampe, der sendes på DR1, kan ses on demand med TV 2s kommentatorer. TV 2 PLAY tilbyder desuden ekstra FIFA-kanaler, VM fra alle vinkler, og masser af ekstra VM-stof i en særlig VM-sektion på TV 2 PLAY, der samler det hele.

På tv2.dk er der naturligvis også omfattende dækning på VM-sitet, vm.tv2.dk, der bl.a. sender ’Zaks Zone’ web-tv hver morgen med nyheder, analyser og eksperter i studiet. Eksperter i ‘Zaks Zone’ er bl.a. de to tidligere landsholdsspillere Nicolai Stokholm og Søren Larsen.

Se vores Fodbold VM TV-Guide her

I samme kategori

Back to top button