TV-Nyt

Fodbold VM 2014 TV Guide

Fodbold VM 2014 TV GuideVM slutrunden 2014 i Brasilien er som bekendt uden dansk deltagelse, men det betyder dog ikke, at der ikke bliver vist timevis af live kampe fra slutrunden på dansk tv.

Kampene i det indledende gruppespil spilles generelt efter følgende mønster (dansk tid):

  • 18:00
  • 21:00
  • 00:00

Der er altså fodbold både i primetime og for natteravnene. De sidste kampe i gruppespillet spilles med 2 kampe samtidigt med kampstart 18:00 eller 22:00 dansk tid.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I Danmark dækkes VM Slutrunden på DR og TV 2 med start fra åbningskampen 12. juni helt frem til finalen 13. juli. Altså en hel måned med masser af bold.

Herunder får du en komplet tv-guide for Fodbold VM 2014.

Fodbold VM 2014 TV Guide / TV-oversigt

Ved samtidige kampe på DR vises den ene på DR3. Hvilken afgøres først senere.

VM fodbold 2014 på DR

DR VM 2014 fodbold værter
Peter Møller (tv) agerer ankermand i programmet ‘Brasilien på Bryggen’ på DR1 og DR3. Ulla Essendrop er sendt til Brasilien. Henrik Lininger er en af kommentatorerne på DR1.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Den tidligere landsholdsspydspids, Peter Møller, agerer ankermand i programmet ‘Brasilien på Bryggen’ på DR1 og DR3, når kampene fra Sydamerikas største land skal forberedes og fordøjes. Ulla Essendrop er sendt til Brasilien, hvor hun vil indfange fodbold- og sommerstemningen fra den verdensberømte strand Copacabana, og undervejs får seerne informative indspark i form af skarpe analyser fra eksperter samt nuværende og tidligere topspillere og trænere.

Morten Wieghorst, Mads Junker, Niels Christian Frederiksen, John Faxe Jensen, Peter Bonde, Bjarne Goldbæk, Mikkel Beck, Morten Olsen, Frank Arnesen og Nicklas Bendtner. Det er blot nogle af de navne, som det er lykkedes DR at lave aftaler med om sommerens VM på TV.

Foruden eksperterne hjemme i studiet i Danmark vil to udsendte hold kommentere kampene i Brasilien.

Det ene hold består af DRs Henrik Liniger, som kommenterer med henholdsvis Bjarne Goldbæk i starten af VM, og Mikkel Beck i slutningen af mesterskaberne. Bjarne og Mikkel er ikke bare tidligere danske landsholdsspillere. De er i dag også succesrige fodboldagenter med store internationale netværk.

Til det andet hold har DR hentet en af Danmarks bedste og mest sammentømrede kommentatorduoer. Der er tale om Peter Piil og Morten Bruun, som det er lykkedes os at låne fra Kanal 6. De to fodboldglade herrer kommenterer hver uge fra verdens bedste ligaer og skal også kommentere det danske landshold til EM kvalifikationen til efteråret.

Finalen den 13. juli vil blive kommenteret af Henrik Liniger, Mikkel Beck og Nicklas Bendtner.

VM fodbold 2014 på TV 2

VM værter TV 2 studie
Nogle af TV 2s værter og fodboldeksperter i VM-studiet i Odense: Fra venstre ses superligatræner Niels Frederiksen, vært Peter Schmeichel og de to tidligere landsholdsspillere Flemming Povlsen og Niclas Jensen.
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

I spidsen for TV 2s dækning af VM på skærmen står Peter Schmeichel som gennemgående vært. Med sig i studiet har han forskellige eksperter, blandt andre Flemming Povlsen, Niclas Jensen, cheftræner i Brøndby IF Thomas Frank, cheftræner i Esbjerg fB Niels Frederiksen. Desuden er den danske landstræner Morten Olsen ekspert i VM-studiet på tre kampe, åbningskampen Brasilien-Kroatien 12. juni, Spanien-Holland 13. juni og England–Italien 14. juni.

Der er desuden tre gennemgående kommentator-par under kampene, nemlig Flemming Toft og Morten Bisgaard, Thomas Kristensen og Jess Thorup samt Zak Egholm og Nicolai Stokholm.

De danske fodboldfans kan også se frem til omfattende dækning af VM 2014 både på TV 2 PLAY og på tv2.dk. På TV 2 PLAY kan danskerne både se de kampe, der sendes på TV 2, mens alle VM-kampene – også de kampe, der sendes på DR1, kan ses on demand med TV 2s kommentatorer. TV 2 PLAY tilbyder desuden ekstra FIFA-kanaler, VM fra alle vinkler, og masser af ekstra VM-stof i en særlig VM-sektion på TV 2 PLAY, der samler det hele.

I samme kategori

Back to top button