TV-SportTV 2 Play

Sådan dækker TV 2 Tour de France 2024

- fra lørdag 29. juni

For første gang nogensinde bliver verdens største cykelløb indledt i Italien lørdag 29. juni i Firenze og slutter på grund af det forestående OL i Paris med en enkeltstart i Nice søndag 21. juli.

Dennis Ritter og Rolf Sørensen kommenterer for 18. år i træk

Tour De France holdet TV 2
Emil Vinjebo, Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Christian Moberg. (Foto: Theis Tingstedt Lavrsen/TV 2)

TV 2 er naturligvis med hele vejen. Dennis Ritter og Rolf Sørensen er for 18. år i træk klar til at være sommerens lydtæppe og guide seerne gennem det franske landskab, og i kommentatorboksen får de skiftevis selskab af cykeleksperterne Christian Moberg og Emil Vinjebo.

Den af eksperterne, som ikke sidder i kommentatorboksen den pågældende dag, gør Tour-vært Søren Reedtz selskab i studiet, som igen i år placeres tæt på målstregen på hver etape. Sanne Jakobsen og Kasper Højstrup er Tour-reportere, mens Lars Fink laver indslag til Tour-udsendelserne.

Udskiftning i ‘AftenTour’ og ‘Rolf og Ritter på Tour’

Michael Stærke bliver ny vært på ‘AftenTour’, hvor han sammen med den tidligere cykelrytter Lars Bak hver dag sender direkte fra næste dags startby eller et rytterhotel, hvor de får selskab af en aktuel gæst og giver dig sammenhæng, analyser og perspektiv på løbet.

Der er også en enkelt ændring i ‘Rolf og Ritter på Tour’, der som tv-format har eksisteret i 18 sæsoner. Rolf Sørensen døjer med en knæskade, der betyder, at han ikke kan sætte sig op på cyklen ved siden af Dennis Ritter. Derfor springer Lars Bak i stedet i pedalerne og kører dele af i alt fire etaper af årets Tour de France sammen med Ritter.

‘Rolf og Ritter på Tour’ består af fire programmer på TV 2 Play, og tager sit udspring i Italien, hvor Rolf Sørensen hjemmevant sender Lars Bak og Dennis Ritter godt afsted. De første to afsnit udkommer før Tour-starten, mens de to næste kan ses på løbets første hviledag 8. juli.

Tour de France med 3D Live grafik

Tour de France 3D TV 2
Foto: Amaury Sport Organisation/TV 2

Igen i år får TV 2s seere lov til at lytte med på udvalgt indhold fra radiokommunikationen på holdene under Tour de France, og TV 2 har desuden tilkøbt 3D Live. Det er et GPS- og grafiksystem, som også benyttes af France Télévisions, ARD, NBC og en række andre broadcastere af Tour de France.

TV 2 har desuden tilkøbt 3D Live. Det er et GPS- og grafiksystem, som også benyttes af France Télévisions, ARD, NBC og en række andre broadcastere af Tour de France.

3D Live giver løbende seerne grafisk indblik i de udfordringer, som dagens etape byder på – stigningsprocenter, vejens beskaffenhed og profil. Det giver også oplysninger om vejrforholdene i forhold til vind og eventuelle våde veje, og så giver 3D Live også en direkte og præcis måling på, hvor hurtigt en gruppe ryttere kører i forhold til en anden gruppe, og hvor mange kilometer, der skiller dem fra hinanden.

Tour de France Magasin

Du kan lade op til det legendariske løb og de enkelte etaper med TV 2s officielle Tour de France Magasin, som bliver udgivet i samarbejde med Egmont.

Magasinet udkommer torsdag 6. juni – og her finder du 188 sider spækket med reportager med de danske ryttere, blandt andet Jonas Vingegaards kamp for at komme med til Touren, Magnus Corts nye rolle som superstjerne på et nyt hold, Jakob Fuglsangs drøm om en sidste Tour og Andreas Krons mål om en etapesejr.

Der er også profiler og analyser af alle 21 etaper, inklusive udvidede tidstabeller, analyser af samtlige 22 hold og deres største stjerner, tv-oversigt og en stor plakat med hele ruten.

35 år med Tour de France på TV 2

TV 2 har dækket verdens største cykelløb lige siden 1989. Det begyndte med et resumé af dagens etaper, og 8. juli 1990 sendte TV 2 Tour de France for første gang live. Gennem årene er Tour de France blevet en ikonisk begivenhed, som vi danskere gerne trækker i skyggen for at se.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button