TV-Nyt

Sådan dækker TV 2 kroningen af kong Charles III

Lørdag 6. maj bliver Storbritanniens kong Charles kronet i Westminister Abbey sammen med sin hustru, Camilla. TV 2 er selvfølgelig med og sender direkte fra den historiske cermoni.

TV 2 starter deres dækning kl. 10:10 og sender frem til 16:20, hvor der kommer en britisk dokumentar fra 2023 med titlen Kong Charles – som jeg kender ham.  Dokumentaren taler med nogle af de helt almindelige mennesker, der kender kong Charles allerbedst – lige fra skolekammerater, tidligere kærester og en guddatter til medarbejdere og forfattere. Kroningskoncerten med navne som Katy Perry, Take That og Lionel Richie kan ses dagen efter på TV 2 Charlie.

Mere om TV 2’s dækning af kroningen af kong Charles III

Natasja Crone og Morten Ankerdal er værter på ‘Kroning af kong Charles’, der sendes på TV 2 Play og TV 2 lørdag 6. maj fra klokken 10.10-16.10. Fra studiet på Teglholmen i København følger de to værter kroningen med et panel bestående af TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen, Berlingskes udlandsredaktør Birgitte Borup, London-guiden Kaare Nielsen og Ulla Monberg, som er præst i den anglikanske kirke i Danmark. TV 2 følger desuden med på nærmeste hold med reportere i Londons gader.

– Det er en historisk begivenhed, som har verdensomspændende interesse og optager mange danskere. Det er altid sjovt at arbejde sammen med Morten Ankerdal på de store mærkedage, og vi stiller igen med et meget kompetent panel, som vil guide os alle godt gennem dagen, og gøre os klogere på det evigt fascinerende britiske monarki, siger Natasja Crone.

Procession i Londons gader
Snesevis af ledere fra hele verden ventes at deltage i kroningen. Mens de særligt indbudte gæster tager plads i Westminster Abbey, kører kong Charles og dronning Camilla fra Buckingham Palace i ‘Kongens procession’ i kareten Diamond Jubilee State Coach, som bliver trukket af seks Windsor Grey-heste.

Turen går langs The Mall forbi Trafalgar Square og ned langs Whitehall til Westminster Abbey. Ruten har en længde på to kilometer, hvilket er kortere, end den som dronning Elizabeth II kørte i 1953.

Kroningen begynder klokken 12 dansk tid i Westminster Abbey. Efter kroningen returnerer regentparret til Buckingham Palace i en større ceremoniel procession, kendt som ‘The Coronation Procession’. Det foregår i kareten Gold State Coach, som bliver trukket af otte Windsor Grey-heste.

Kroningsprocessionen ankommer til Buckingham Palace om eftermiddagen, hvor kong Charles og dronning Camilla vil vise sig på balkonen, og fly fra Royal Air Force vil flyve over slottet og de mange tusinde briter, der vil være samlet foran.

Popmusik og premiere på flere britiske, royale dokumentarer
Forud for kroningen har ‘Verden ifølge News’ stort fokus på Storbritanniens nye konge torsdag 4. maj klokken 16-18. Og den historiske dag markeres desuden på TV 2 Play, TV 2 og TV 2 Charlie med flere dokumentarer om det britiske kongehus samt med kroningskoncerten fra Windsor Castle.

Lørdag 6. maj på TV 2 Play og TV 2 er der premiere på dokumentaren ‘Kong Charles – som jeg kender ham’. Dokumentaren taler med nogle af de helt almindelige mennesker, der kender kong Charles allerbedst – lige fra skolekammerater, tidligere kærester og en guddatter til medarbejdere og forfattere. For hvem er manden under kronen egentlig?

Torsdag 4. maj på TV 2 Play og TV 2 Charlie er det muligt at komme ‘Bag murene på Buckingham Palace’ i den todelte dokumentar af samme navn. Buckingham Palace er en af verdens mest berømte bygninger og bliver besøgt af tusindvis af turister fra hele verden hver dag. Men hvordan ser der egentlig ud inden for i det store slot med de 700 værelser? Det fortæller tidligere ansatte.

Dokumentaren ‘Camilla – livet før Charles’, som kan ses på TV 2 Play og TV 2 Charlie torsdag 11. maj, forsøger at give et billede af den kvinde, der nu bliver til dronning. Hvordan var hendes liv, inden hun blev gift med Charles? Dokumentaren kortlægger Charles og Camillas rutsjebaneforhold fra det øjeblik, de mødtes og gennem Diana-årene til deres eget ægteskab i Windsor i 2005.

Kong Charles’ kroning bliver desuden fejret søndag 7. maj med en koncert ved Windsor Castle, hvor Katy Perry, Take That og Lionel Richie er blandt kunstnerne på scenen. Koncerten bliver afholdt foran 20.000 mennesker, og kan ses søndag aften på TV 2 Charlie.

Tidsplan for TV 2 Play og TV 2 lørdag 6. maj

Kl. 10.10 Gæsterne ankommer

De særligt indbudte gæster fra hele verden ankommer til Westminster Abbey midt i London, hvor den traditionsrige kroningsceremoni skal foregå. Værter er Natasja Crone og Morten Ankerdal.

Kl. 11.20 De kongelige ankommer

Den kongelige familie ankommer til Westminster Abbey. Kong Charles og dronning Camilla kører fra Buckingham Palace i karet mod Westminster Abbey.

Kl. 12.00 Kroningsceremoni

Kong Charles og hans hustru, dronning Camilla, krones i Westminster Abbey. Ærkebiskoppen af Canterbury forestår traditionen tro den historiske kroningsceremoni, som udover rigsæble og scepter også inkluderer to forskellige kroner til kongen.

Kl. 14.00 Karettur gennem London

Tusindvis af briter vil stå langs ruten, når regentparret, kong Charles og dronning Camilla, i guldkaret kører gennem Londons gader mod Buckingham Palace.

Kl. 15.00 Kongefamilien på balkonen

Den kongelige familie vil vise sig på balkonen på Buckingham Palace, hvor fly fra Royal Air Force vil flyve over slottet og de mange tusinde briter samlet foran.

Kilde: TV 2 presse

Læs også

I samme kategori

Back to top button