TV-NytStreamingnyt

Sådan dækker DR og Viaplay EM semifinalen England – Danmark

Den største landskamp for herrelandsholdet i 29 år venter onsdag aften, når det gælder EMsemifinalen mod England. Kampen vises på DR1 og på Viaplay.

DR flytter studiet til Wembley

DR skifter i den forbindelse EM-studiet i Fælledparken i København ud med et studie på det legendariske stadion. Her vil Josefine Høgh få selskab af Brian Laudrup, Lars Jacobsen og Thomas Frank. Samtidig vil Tina Müller og Francis Dickoh tage plads på grønsværen, hvor de vil bringe den intense atmosfære helt tæt på seerne fra et stadion med op mod 60.000 tilskuere.

– Vi skal være tæt på begivenheden, og fortsat være med til at understøtte den fællesskabsfølelse, som landsholdet giver. Vi vil bringe den helt unikke semifinalestemning hjem til seerne, og det gør vi selvfølgelig bedst ved at sende derfra, hvor begivenheden finder sted, fortæller Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport.

Netop fordi EM er en folkefest herhjemme, vil DR også have reportere ude mange steder i landet for at dække stemningen og de mange storskærmsarrangementer.

– Det er meget tæt på at være hele nationen, der er optaget af EM. Derfor er vi også meget opsatte på at vise, hvordan vi i hele Danmark samles på den måde, der nu kan lade sig gøre. Vores ambition er, at vi både får stemningen og følelserne fra Wembley, men også til de mange storskærmsarrangementer over hele landet, siger Anders Kern Boje.

Semifinalen med dansk deltagelse betyder, at ’Aftenshowet’ onsdag bliver sendt klokken 18 efterfulgt af TV-Avisen 18.30. Klokken 19 begynder optakten til kampen, der fløjtes i gang klokken 21 og vises på DRTV og DR1, ligesom den kan høres i radioen på P3.

Viaplay dækker Danmarks semifinale mod England på Wembley i stærkeste opstilling

Der venter seerne hele seks timers fodboldfest på Viaplay onsdag aften, når Danmark gæster Wembley og England i en af danmarkshistoriens største fodboldkampe. Allerede kl. 18.30 blænder Peter Grønborg og Signe Vadgaard op for studiet flankeret af knapt 250 landskampe på ekspertpladserne i skikkelse af Michael Laudrup, Martin Jørgensen og Stig Tøfting. Og selvsamme holdopstilling følger alle detaljer omkring storkampen til dørs helt frem til kl. 00.30.

Også på sidelinjen på Wembley er Viaplay til stede med studie med Camilla Martin som vært og Jan Mølby i ekspertrollen. Mølby, der ud over sin egen landsholdsfortid, har boet mere end 30 år i England og ved alt om, hvad kampen betyder for englænderne.

“Jeg ser enormt meget frem til kampen på Wembley. Englænderne er jo ikke i tvivl om, at de har verdens bedste mulighed for endelig at komme i en finale. Et nederlag til Danmark vil være en mindre skandale. Trykket fra stadion bliver massivt, og kulissen og det mentale bliver måske i virkeligheden den største udfordring for Danmark, for spillemæssigt mener jeg egentligt, at der er gode muligheder,” lyder det fra Viaplay-ekspert Jan Mølby.

Niels Christian Frederiksen og Per Frimann sidder klar bag mikrofonerne direkte på det historiske Wembley til at guide seerne gennem den semifinale, der allerede nu har samlet hele nationen i en fodboldglædesrus, der ikke er set i lang tid.

Optakten til kampen, der starter på Viaplay allerede kl. 18.30, har et stort interview med landstræner Kasper Hjulmand om England-kampen, mens Camilla Martin også møder Kasper Schmeichel til en snak om kulminationen på en stor karriere og drømmen om at løfte trofæet, som Peter Schmeichel gjorde det tilbage i 1992.

Tirsdag aften kan seerne lade op til den helt store fodboldfest med kampen mellem Italien og Spanien fra kl. 19.00-00.00 på Viaplay og TV3+ med Peter Grønborg og Signe Vadgaard i studiet.

Luna Christofi reporterer direkte fra London med sit velkendte store kendskab til spansk fodbold, mens Niels Christian Frederiksen og Jan Mølby indtager kommentatorpladserne direkte på Wembley. Og så har Viaplay selvfølgelig seneste nyt fra den danske lejr i London, hvor vores reportere er til stede.

Kilde: DR presse / Nent Group presse

I samme kategori

Back to top button