Streamingnyt

Så meget streamer de helt små

Omkring hvert tredje danske barn under tre år streamer indhold fra DR ugentligt, mens omkring halvdelen bruger YouTube og ser også en del indhold på Netflix. Det viser DR Medieforsknings kommende rapport, ’Medieudviklingen 2019’.

Når de mindste bruger op til en halv time dagligt på at se video- og TV-indhold fra DR, er det – måske ikke helt overraskende – Ramasjangs indhold, de især kaster sig over.

– Nybagte og unge forældre er typisk født i slutningen af 1980’erne eller starten af 1990’erne. I deres udvikling fra barn til voksen spillede den hastige teknologiske udvikling en central rolle, og derfor er det også ofte nærliggende for dem at præsentere de alleryngste for streamingindhold. Streaming af TV- og videoindhold på YouTube, DRTV og andre streamingtjenester fylder en del i forældrenes medieforbrug, mens deres relation til traditionelt fjernsyn er svagere end tidligere forældregenerationer, konkluderer medieforskerne Sanna Byrresen, Katrine Green og Lene Heiselberg fra DR Medieforskning i rapporten.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Overordnet er både piger og drenge under tre år optaget af motorisk leg, dyr, kreativitet og konstruktion. Det ligger fint i forlængelse af, hvad de alleryngste kan lide at se på YouTube – nemlig tegnefilm som Gurli Gris og Peter Pedal, videoer med dyr og dyrelyde samt kreative videoer med farver, former og børn, der maler. Et andet stort indholdsområde er børnesange og musik, noterer de tre medieforskere i den kommende ’Medieudviklingen 2019’.

I meget af det, de alleryngste kan lide at se, er der fokus på tydelige ansigter, stemmer og smil, og for at de kan forstå indholdet, skal det være let genkendeligt, simpelt og langsomt.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO’s anbefalinger bør børn under fem år højst se på en skærm en time om dagen, mens babyer under 1 år anbefales slet ikke at gøre det.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button