Streamingnyt

Så meget er priserne steget på streamingtjenesterne

- De fleste tjenester er blevet dyrere, men der er undtagelser

Netflix kom til Danmark tilbage i oktober 2012 med en pris på 79,- / måned. Siden da er der kommet en række nye tjenester til, og mens der var lidt priskrig blandt de nye tjenester, da de blev introduceret, så er prisen over de seneste år steget og steget.

I denne artikel kigger vi på prisudviklingen på streamingtjenesterne i Danmark. Hvornår steg priserne på Netflix, Disney+, Viaplay, HBO Max og TV 2 Play og hvor meget er de steget i alt? Det er noget af det du kan læse mere om i denne artikel som er skrevet november 2023.

Netflix – sådan har abonnementsprisen udviklet sig

Netflix gjorde sin entré på det danske marked den 18. oktober 2012 med en månedspris på 79,-. Dengang var der ikke noget med forskellige abonnementsvarianter.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Premium varianten med Ultra HD kom til i oktober 2014 for nye kunder, og det betød en prisstigning på 30 kr., hvis man ville have adgang til bedst mulige kvalitet.

Teknisk set kan man stadig få Netflix til 79,- i dag med Basis pakken, men i vores prissammenligning har vi valgt at se på prisudviklingen fra 2012 til 2023 (Premium)

Viaplay prisstigninger gennem årene

Viaplay var faktisk allerede i gang med at streame inden Netflix kom til Danmark, og de startede med at matche Netflix pris tilbage i 2012. Siden da er det blevet til flere prisstigninger og særligt Total pakken med sport fik en voldsom prisstigning i marts 2021.

Også pakken med film og serier er blevet markant dyrere end de oprindelige 79,- / måned,

HBO Nordic / HBO Max prisudvikling

HBO Nordic startede så småt i Danmark tilbage i slutningen af 2012. Dengang kostede tjenesten 79 kroner pr. måned ligesom Netflix gjorde. I april 2018 var prisen oppe på 99,- / måned, inden den faktisk faldt da HBO Nordic blev til HBO Max i slut oktober 2021.

Siden tjenesten har heddet HBO Max har man hævet prisen en enkelt gang med 10 kroner, så tjenesten nu koster 89,- / måned.

Disney+ fra 59 til 49,- / måned

Da Disney+ blev lanceret i Danmark 15. september 2020 så kostede tjenesten 59,- / måned. Siden steg den med 20 kroner til 79,- / måned, da indhold fra Star kataloget blev tilføjet.

Her november 2023 kan du faktisk få tjenesten til en billigere pris, end da tjenesten blev lanceret. Hvis du kan nøjes med standard abonnementet med reklamer, kan du slippe med 49,- / måned for Disney+. Så er det dog uden Ultra HD og maks to samtidige brugere.

I pristabellen nedenfor har vi dog valgt at sammenligne med Premium prisen.

Apple TV+ mere indhold = højere pris

Der var ikke mange titler da Apple introducerede deres streamingtjeneste Apple TV+ tilbage i november 2019. Dengang kostede tjenesten da også 39,- / måned,  mens den nu er oppe i 79,- efter en mellemlanding på 59,- / måned.

TV 2 Play prisstigninger siden 2020

I forhold til TV 2 Play så har vi valgt at starte ved 2020, hvor deres nuværende pakkestruktur blev introduceret. Igen er det pakkerne med sport der er steget mest i pris, også set i lyset af at TV 2 Play har fået flere sportsrettigheder i sit udbud.

 

 

 

Så meget dyrere er streamingtjenesterne blevet siden 2020

Skal vi kigge på hvor meget dyrere streamingtjenesterne samlet er blevet siden 2020, så løber de dyreste abonnementer (Netflix, Disney+, HBO, Viaplay, Apple TV+, TV 2 Play) i 2020 op i 844,- / måned, mens de november 2023 koster 1094,- / måned.

Siden vi skrev denne artikel har Prime Video meldt en prisstigning ud (16/11/2023). Den koster nu 59,- / måned mod 45,- tidligere

Læs også


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button